Fikk julegave i april

En sønderknust Phil Jagielka kan bare konstatere at Aston Villa har utlignet til 2-2 - og med det så godt sikkert har hektet Everton av i kampen om syvendeplassen i Premier League. (Foto: Scanpix).

Evertons Phil Jagielka sørget for at Aston Villa nærmest er klare for Europa neste sesong.

(ABC Nyheter): Aston Villa-Everton 2-2 (0-1)

Spenningen om den viktige syvendeplassen i Premier League fikk seg en alvorlig knekk på Villa Park onsdag kveld.

Dét sørget Evertons Phil Jagielka for.

På overtid var midtstopperen uheldig å sette ballen i eget nett og sørget dermed for at det ble 2-2 i kveldskampen i Birmingham.

Resultatet betyr at Aston Villa for alvor nå kan begynne å forberede seg på E-cupspill neste sesong.

Effektive

Aston Villa røk ut av FA-cupen ved å tape lørdagens semifinale mot Chelsea på Wembley og manager Martin O´Neill hadde før kampen stresset egne spillere på at nå skulle man redde seg inn i Premier League.

Men tross O´Neills formaninger maktet ikke Aston Villa å sette Everton under det presset hjemmefansen hadde håpet, og trodd, på.

Laget trillet mye ball, men kun ved sporadiske tilfeller måtte Evertons målvakt Tim Howard i aksjon.

Bortelaget Everton består av mange arbiedsmaur på midtbanen. En av dem er Tim Cahill.

Cahill måler 1.78 på strømpelesten, men inne i et straffefelt er han større enn de fleste i Premier League.

Etter 22 minutter gjorde australieren som han har gjort så veldig mange ganger før. På et frispark fra Leighton Baines rev han seg løs, skaffet seg rom, dyttet frem hodeskallen og styrte læret i nettmaskene.

Everton hadde det Villa ikke hadde - effektivitet.

John Carew har så langt scoret åtte ligamål og etter 32 min burde nordmannen notert seg for sin niende. Carew brukte oksekreftene og vippet vekk Phil Jagielka, men alene med Tim Howard - noe skrått på mål - banket Carew ballen i nettveggen fra fem meters hold. En meget svak avslutning av den norske landslagsspissen.

Villa var det førende laget før pause, men dårlige avslutninger og en god Howard i Everton-buret sørget for 1-0 til bortelaget til pause.

Fortjent utligning, men...

Villa lå før kampen på plassen foran Everton på tabellen, på syvendeplass. Carew og co. hadde fire poengs forsprang og én kamp mindre spilt før 90 minutter på Villa Park.

Villa-seier ville hekte Everton nærmest helt av i kampen om Europa neste år.

Og i begynnelsen av andre omgang så det ut til at Villa hadde skjønt alvoret.

Spillet fløt bedre, Everton fikk større problemer med å forsvare seg og hjemmelaget nærmet seg en utligning.

Og den kom.

Etter 72 minutter vrengte James Milner inn kula med en følsom høyrefot hvorpå Gabriel Agbonlahor enkelt - fra fire meter - kunne styre inn 1-1.

Jubelen stod i taket inne på stadion - Everton var på vei til å blir sendt ut i det ytterste E-cupmørket.

Men pæra hadde ikke gått for David Moyes´mannskap.

Bare to minutter etter Villas utligning steg nok en gang Cahill til værs, denne gang på en corner. For andre gang i kampen rev han seg løs, skaffet seg rom, dyttet frem hodeskallen og styrte læret i nettmaskene.

Selvmål

Mot slutten bølget spillet frem og tilbake uten at verken Friedel eller Howard i de respektive målene måtte anstrenge seg nevneverdig.

Inntil Jagielka på overtid satte ballen i egne nettmasker.

Ashley Young slo inn ballen mot John Carew og en haug med Everton-spillere inne i straffefeltet. Ballen traff i tumultene hodet til Jagielka og målvakt Howard klarte ikke å mobilisere nok kraft i armen og ballen snek seg over mållinjen.

Kampen endte dermed 2-2, noe som betyr at Villa beholder syvendeplassen før innspurten i ligaen.

Aston Villa har fem kamper igjen mens Everton har fire.

Pæra som lyste opp Evertons E-cuphåp ble slukket på Villa Park onsdag 14. april.