United svarte på tiltale

Her setter Wayne Rooney inn sitt andre for dagen. (Foto: Scanpix)
Her setter Wayne Rooney inn sitt andre for dagen. (Foto: Scanpix)

Manchester United var ute etter å revansjere forrige møte med Fulham, samtidig som de ville holde følge med Arsenal og Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter) Manchester United - Fulham 3-0

Med seiere til både Arsenal og Chelsea i går var United avhengige av å beseire Roy Hodgsons menn. De regjerende seriemestrene var også ute etter å revansjere det motsatte oppgjøret mellom lagene i sesongen. På Craven Cottage vant nemlig Fulham hele 3-0.

Oppgjøret startet noe avventende fra begge lag. Hjemmelaget valgte å trille ball og prøvde å sette spillet. Mye har dreid seg om Wayne Rooney denne sesongen, men også Nani har vist seg fram noe av potensialet han innehar. I dag var han også delaktig i det United produserte.

Fra sin posisjon på den venstre kanten trakk han flere ganger inn i banen og forsøkte seg med skudd. Det endte imidlertid ikke i større farligheter. Farlig ble det derimot etter en liten halvtime, og det var nær sagt selvfølgelig Wayne Rooney som dukket opp. Toppscoreren til United mottok ballen like utenfor 16-meterfeltet og uten tilløp smalt han til. Kun en strålende énhåndsredning fra keeper Mark Schwarzer holdt Fulham inne i kampen.

United presset på hele omgangen og trykket Fulham tidvis langt inn på egen halvdel, men scoringer ble det ikke før hvile.

Etter pause løsnet det for hjemmelaget og før det var spilt ett minutt av den andre omgangen ledet United. Nani fikk ballen ute på venstrekanten og slo flatt inn til Rooney foran mål. Han gjorde som han har gjort hele sesongen, nemlig å score, og United ledet 1-0.

De rødkledde fortsatte å presse Fulham, om enn ikke like hardt som i første omgang. Fulham klarte ikke å skape sjanser som utgjorde trusler mot Edwin Van Der Sar. Erik Nevland ble byttet inn for Clint Dempsey med 20 minutters spill igjen og rogalendingen var med å skape gjestenes største sjanse omgangen. Et framspill fra egen halvdel mer traff Nevland enn han prøvde å stusse ballen. Flikken lurte uansett midtstopperne til United og Zamora snappet opp ballen helt alene bak forsvarslinja. Spissen satte fart mot mål, men ble løpt opp av Nemanja Vidic.

Kampen bar preg av at Fulham ikke klarte å skape det store og et hjemmelag som aldri lot seg stresse. Likevel sto det kun ett mål i protokollen og med en scoring til Fulham ville det virkelig vært kamp igjen.

Mark Schwarzer holdt laget sitt inne i første omgang og markerte seg igjen etter 80 minutter med en ny kjemperedning. Darren Fletcher tråklet seg forbi et par forsvarsspillere og avsluttet i steget, men australske Schwarzer sto lenge nok og fikk en stor hånd på ballen.

Den flotte redningen hjalp derimot ikke stort kun minutter senere. En langball fra forsvaret endte hos Dimitar Berbatov som lurte vekk to forsvarsspillere og slo inn til Rooney. Spissen frigjorde seg og prikket inn sitt andre mål.

Berbatov markerte seg med både målgivende og flere store sjanser, og med to minutter igjen på klokka fikk han også sin scoring. Angrepet startet med en crosser fra Rooney til Ji Sung Park på høyrekanten. Koreaneren skrådde inn i banen og la inn til Berbatov som hev hodet fram og stanget inn Uniteds tredje scoring.

Manchester United leder nå Premier League med to poeng på Chelsea og Arsenal, men med én kamp mer enn førstnevnte. Det blir garantert en spennende innspurt i England, og det vil trolig stå mellom disse tre lagene.

Personvernpolicy