Mange drept i selvmordsangrep i Lahore

En familie sørger etter at de får døds-beskjeden. Rundt 40 personer ble drept da to selvmordsbombere angrep militære kjøretøyer i Lahore fredag. Foto: AP Photo/Hamza Ahmed.
En familie sørger etter at de får døds-beskjeden. Rundt 40 personer ble drept da to selvmordsbombere angrep militære kjøretøyer i Lahore fredag. Foto: AP Photo/Hamza Ahmed.

Minst 45 personer ble drept da to selvmordsbombere sprengte seg i lufta i den pakistanske storbyen Lahore fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepene ble gjennomført med kort mellomrom i et travelt område av byen. Selvmordsangrepene var rettet mot militære kjøretøyer, og minst ni av de drepte var soldater.

– Vi har samlet konkrete tekniske bevis som vil hjelpe oss å identifisere angriperne. Begge angriperne var til fots, sier politisjef Tariq Saleem Dogar i Punjab.

Fredagsbønn

Eksplosjonene rammet idet innbyggere i byen forberedte fredagsbønnen, og rundt 100 personer ble såret. Selvmordsbomberne skal bare ha gått bort til de militære kjøretøyene og utløst sprengstoffet.

– Den første eksplosjonen var veldig liten og ble fulgt av lyden av skyting. Rett etter var det et stort smell som rammet en bil fra hæren, sier Mohammad Bilal, som akkurat hadde satt seg ned for å spise lunsj på en restaurant i nærheten.

– Det var et mellomrom på 15 sekunder mellom de to angrepene. Målet deres var militære kjøretøyer, sier polititalsmann Chaudhry Mohammad Shafiq om angriperne.

Senere fredag rammet en serie mindre bomber samme nabolag, Allama Iqbal. Tre mennesker ble såret. Mange vinduer ble ødelagt i eksplosjonene, som skapte panikk blant innbyggerne.

Mange drept

En bølge av selvmords- og bombeangrep har kostet over 3.000 personer livet i Pakistan siden 2007. Mandag ble kontorer Lahore-politiet bruker til avhør, rammet av et selvmordsangrep.

Pakistanske myndigheter har gjennomført omfattende aksjoner mot opprørere og mener Taliban er svekket. Men Taliban har opprettholdt presset mot president Asif Ali Zardari ved stadig nye angrep. (©NTB)

Personvernpolicy