Guru i koma

Guru fra Gang Starr (bildet) og Guru's Jazzmatazz ligger i koma på et sykehus i New York etter et hjerteoperasjon. Foto: EMI Music/Virgin (promo)
Guru fra Gang Starr (bildet) og Guru's Jazzmatazz ligger i koma på et sykehus i New York etter et hjerteoperasjon. Foto: EMI Music/Virgin (promo)

Rap-ikonet Guru ligger i koma etter et hjerteinfarkt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Rapperen Guru (43), mest kjent fra Gang Starr og Guru's Jazzmatazz, ligger i koma etter et hjerteinfarkt, melder The New York Times.

Allerede operert

Den anerkjente hiphop-musikeren ble ifølge The Guardian lagt inn på et sykehus i New York søndag kveld, og han skal ha blitt operert allerede i går, mandag 1. mars.

Gurus makker i Gang Starr gjennom mange år, DJ Premier, har selv bekreftet nyheten overfor det amerikanske radioshowet Hip Hop Nation.

- Guru er i koma og vil bli operert i morgen, fortalte han i et telefonintervju med kanalen allerede søndag kveld.

Sjelden teft

Guru, som egentlig heter Keith Alam, ble allerede på 1980-tallet en anerkjent figur i hiphop-kretser. Han er kjent for sin distinktive stemme og for sine originale og ofte intelligente rim. Blant de mest kjente hitsinglene han har bidratt på sammen med Gang Starr, finner vi «Words I Manifest», «Just To Get Rep» og «Full Clip».

Guru og DJ Premier skal angivelig ha røket uklare med hverandre etter de ga ut sitt siste album sammen i 2003, «The Ownerz». Dette har også ført til spekulasjoner om bandet har noen fremtid foran seg.

Twitret om nytt materiale

Uavhengig av dette, har DJ Premier likevel nylig antydet gjennom flere meldinger på Twitter om at nytt Gang Starr-materiale skal være underveis.

Når det gjelder fremtiden til Guru’s Jazzmatazz, hvor hiphop og jazz forenes, har det vært planlagt en turné i nær fremtid, men som nå er usikker på grunn av Gurus helsetilstand, sier Jazzmatazz’ turnémanager i en kommentar til The New York Times.

Fikk med seg eliten

Jazzmatazz har gitt ut fire album, hvor «Jazzmatazz, Vol. 3: Streetsoul» fra 2000 er det mest kjente. På denne platen bidro størrelser som Angie Stone, Macy Gray, Bilal, Erykah Badu, The Roots, Kelis, Craig David, Herbie Hancock og Isaac Hayes, for å nevne noen av gjestene.

Oppfølgeren, og det foreløpig seneste albumet i denne serien, «Jazzmatazz, Vol. 4: The Hip-Hop Jazz Messenger: Back To The Future», kom ut så sent som i 2007.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus