Omkom i gammelt snøskred i Bulgaria

Omkom i gammelt snøskred i Bulgaria
Omkom i gammelt snøskred i Bulgaria

En 22-årig nordmann omkom da han kjørte inn i gammelt snøskred i Bulgaria i går.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC Nyheter skrev tidligere at en nordmann ble tatt av et snøskred i Bansko ved Pirin-fjellet i Bulgaria i går. Dette stemmer ikke. Ifølge nye opplysninger omkom han da han kjørte inn i et område der det tidligere har gått skred.

Dagbladet har snakket med Røde Kors i Bulgaria, som sier at mannen ikke ble tatt av skred.

- Mannen kjørte utenfor oppmerkede løyper et stykke fra skianlegget. Han havnet i et område der det tidligere hadde gått et snøskred, og forulykket. Fjellredningstjenesten ble varslet i 14-tida, men da de kom fram til stedet ble mannen erklært død av lege, opplyser Jassen Slivensky i Røde Kors Bulgaria til Dagbladet.

Svært farlig

Nordmannen er det tredje skiofferet i Bansko denne sesongen. Alle som har omkommet har vært utenfor de oppmerkede løypene.

Området der ulykken skjedde anses for et svært farlig skiterreng.

Vennene hans kontaktet redningsmannskaper, men de klarte ikke å få liv i mannen, som omkom på stedet.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad i Utenriksdepartementet, har de fått bekreftet at 22-åringen har omkommet i en skiulykke. De pårørerende skal være informert. Utover dette er det sparsomt med opplysninger.

Personvernpolicy