KONSERT: by:Larm: Susanna & The Magical Orchestra, Folketeatret, Oslo – lørdag 20. februar 2010

Momenter av magi

Morten Qvenlid og Susanna Wallumrød utgjør duoen Susanna & The Magical Orchestra.
Morten Qvenlid og Susanna Wallumrød utgjør duoen Susanna & The Magical Orchestra.

Susanna & The Magical Orchestra gjorde ikke skam på navnet sitt på by:Larm lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Gjennom ti år har Susanna Wallumrød og hennes magiske enmannsorkester utforsket både andres og eget materiale til stadig økende oppmerksomhet. Og posisjonen de har oppnådd gjennom konserter og tre album forsvarte de med glans, da de med sin sjelfulle miks av organiske og elektroniske elementer skapte en indre ro som både hørtes og gjorde godt på by:Larm lørdag.

Spennende balanse

De trengte ikke akkurat hele scenen i Folketeatret (gamle Operaen), Morten Qvenlid og Susanna Wallumrød, men stemningsmessig fylte de den til fulle. Med Qvenlids assorterte og fargeleggende utvalg computere og brettinstrumenter stående tett opptil Susannas keyboard (og ikke minst mikrofonstativet som hun oppholdt seg mest med), skapte det en visuell klarhet og ramme som fant gjenklang i musikken.

Og det er en spennende balanse og identitet duoen har klart å utvikle med årene. Qvenlid manøvrerer seg sikkert og smakfullt mellom det varme organiske og det mer eksperimentelt harde elektroniske. Men uansett hvor i landskapet Qvenlid befinner seg, sirkler det tidligere Jaga Jazzist-medlemmet rundt Susanna på en måte som plasserer hennes stemme ekstra i fokus. En stemme som i sin kalde klarhet noen ganger kan utstråle distanse, for i neste øyeblikk å framstå som inntrengende vakkert. Men som hele tida byr på emosjonelle stemninger og klanger som forfører og gir musikken en klar identitet.

Vant ikke stipend, men hjerter

Selvsagt bød repertoaret på coverfavorittene «Love Will Tear Us Apart» og «Hallelujah», begge i like dvelende som vakre versjoner som glir godt inn sammen med deres eget materiale. Susanna & The Magical Orchestra var nominert, men vant ikke Statoil-stipendet på by:Larms siste dag. Til gjengjeld vant de de aller flestes hjerter i Folketeatret lørdag.

Personvernpolicy