Kledde fullstendig av Norge

Stjernegalleriet til Canada har tatt ledelsen mot Norge. Her kjemper Per-Åge Skrøder mot Dan Boyle (Foto: Scanpix).

Norge fikk det akkurat så tøft som ventet mot Canada.

(ABC Nyheter): Canada-Norge 8-0 (0-0, 3-0, 5-0)

Norge ble til tider rundspilt av Canada da hockeyturneringen for menn åpnet natt til onsdag.

Hjemmefavoritten gav seg først på 8-0 - det kunne blitt mer dersom canadierne hadde satt alle sine sjanser.

Startet bra

Norge gikk offensivt til verks og kunne ganske oppsiktsvekkende gå til første pause med 0-0 inn i garderoben. Laget kjempet godt og forflyttet seg raskt på isen.

Men slikt koster og en eller annen gang må man betale.

"Regningen" ble forelagt i andre periode og da var det bare for Canada "cashe inn".

I løpet av andre periode scoret hjemmelaget tre ganger, ved Iginla, Heatley og Richards.

Tyngre

I siste perioden var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Canada valset over Norge og viste til tider at de har skumle hensikter i turneringen på hjemmebane. Hele nasjonen nærmest forventer gull og det fikk de norske spillerne føle på kroppen.

Sammen med tremålscorer Iginla puttet Getzlaf, Heatley og Perry pucken i nettmaskene og sørget for å roe nervene til over 19.000 tilskuere på tribunen.

Neste kamp for Norge er førstkommende torsdag. Da møter Norge USA som slo Sveits tidligere på dagen.

(ABC Nyheter fulgte kampen i Canada Hockey Place og her kan du lese utviklingen i kampen:)

Referat etter tredje periode:

Norge spiller i øyeblikket siste periode mot hjemmefavoritt Canada i Canada Hockey Place. Stillingen er 8-0 til Canada, tre av målene kom i midtperioden.

Canada har hentet frem storspillet og kjører over Norge - nå handler det bare om å minimalisere skadene for Norge.

Canadas Sidney Crosby pådro seg en to minutters utvisning og i overtallsperioden for Norge fikk Patrick Thoresen en eventyrlig mulighet til å redusere til 1-3. Men fra 20 centimeter klarte Russland-proffen å sette pucken over mål.

Og rett etter sjansen satte Canada inn 4-0 ved Ryan Getzlaf.

Scott Niedermayer la bare pucken inn foran Grotnes hvor Getzlaf dyttet pucken - på backhand - inn i buret.

Norge byttet etter dette keeper, inn i buret kom André Lysestøen.

Uten at det hjalp nevneverdig.

For etter 6.43 ut i perioden banket Dan Heatley inn sin andre scoring for kvelden, 5-0 til Canada.

Hjemmelaget økte få sekunder etter til 6-0 ved mannen som åpnet scoringsballet, Jerome Iginla.

7-0 kom etter 11.03 ved Corey Perry.

Under to minutter før slutt ble Iginla tremålsscorer etter en tabbe av Lysestøen.

På 15. mintter og 31 sekunder slapp Lysestøen inn fire mål.

.......................

Referat etter andre periode:

De norske hockeygutta kjempet som løver og holdt storfavoritt Canada på armlengdes avstand i den første perioden.

Men kun 2.30 ut i midtperioden klinket Jerome Iginla inn 1-0 til Canada.

Målet kom da Norge spilte med en mann mindre på isen.

Like etter økte Dany Heatley til 2-0 for hjemmelaget.

San Jose spillerene styrte enkelt inn scoringen. Målet kom etter 4.27 av perioden.

Norge fikk etter dette muligheten til å spille fem mot tre, men klarte ikke å sette pucken i mål. Flere ganger kom de norske spillerne til store muligheter, men Luongo i Canadas mål holdt unna.

Så kontret Canada plutselig inn 3-0.

Mike Richards pirket pucken inn bak Grotnes etter at han kjapt oppfattet at pucken ville stoppe like bak mål. Richards dro med seg pucken foran mål og vippet den fordi Grotnes. Målet kom etter 11.06 av perioden.

Skuddstatistikken etter 2. periode er 30-10 i favør Canada.

...............

Referat etter første periode:

Etter de første 20 minuttene av kampen er stillingen 0-0

Norge viste fra første dropp ingen respekt for feterte stjerner som Sidney Crosby og Rick Nash og har gjennom hele perioden vært aggressiv. Canada har ikke fått rom til å spille pucken seg i mellom - de norske spillerne var over dem som klegger hele veien.

Canada har ikke uventet hatt pucken mest og Roy Johansens gutter fikk det ekstra tungt da det gjenstod vel 7 minutter av perioden. Tommy Jacobsen pådro seg en to minutters utvisning for hooking, men nordmennene tettet igjen samt at målvakt Pål Grotnes stengte buret.

Norge måtte også spille de siste to minuttene av perioden i undertall. Lars Erik Spets måtte sette seg etter å ha blitt avblåst for holding, men også da klarte Norge å rense unna.

Skuddstatistikken etter åpningsperioden er 14-4 til Canada.

Over 19.000 elleville canadiere sitter ringside i Canada Hockey Place, men det har stilnet blant fanatiske supportere med et lønneblad på brystet.