Ingen framgang i Faiza-saken

Politiet har i løpet av helgen ikke gjort framskritt i etterforskningen av Faiza Ashraf-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi står der vi sto før helgen, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politistasjon til NTB søndag formiddag.

Han sier politiet ikke har fått inn noen tips de siste par dagene om hvor borførte Faiza Ashraf (26) kan være.

Heller ikke avhørene av de to siktede i saken har resultert i nye opplysninger om hvor den bortførte befinner seg.

De to varetektsfengslede nekter begge for å ha noe med bortføringen av kvinnen å gjøre.

Brubakk legger til at politiet har etterforskningsoppgaver i saken, men vil ikke si hva disse oppgavene går ut på

Varetektsfengslet fredag

Den ene av de to varetektsfengslede i saken, en 25 år gammel mann, er siktet for å ha utført bortføringen. Han ble pågrepet sist tirsdag og varetektsfengslet fredag i to uker.

25-åringen skal i avhør ha innrømmet at han kjenner den 28 år gamle mannen som er siktet for å ha bestilt bortføringen, skriver VG søndag.

25 åringens advokat vil ikke kommentere avisens opplysninger om at de to siktede kjenner hverandre og skal ha møtt hverandre på en Statoil-stasjon kvelden før bortføringen.

Tause om BMW

Politioverbetjent Olav Brubakk vil søndag ikke si noe til NTB om undersøkelsene av 25-åringens beslaglagte bil. 25 åringen eier en svart BMW som kan passe med en beskrivelse et vitne har gitt politiet.

Påtalemyndigheten ønsket 25-åringen varetektsfengslet i fire uker, men fikk altså bare gjennomslag for to uker i fengslingsmøtet som ble holdt for lukkede dører i Asker og Bærum tingrett fredag.

Ifølge kjennelsen mener politiet at flere personer kan være innblandet i saken.

Etnisk norsk

Faiza Ashraf ringte selv politiet tidlig om morgenen onsdag 3. februar og fortalte at hun lå innesperret i en bil. Kvinnen hadde gått hjemmefra tidlig om morgenen til en bussholdeplass på Høvik i Bærum. Der skal et vitne ha sett en person løfte en annen person inn i bagasjerommet i en mørk bil.

I telefonen til politiet skal Faiza Ashraf ha beskrevet en etnisk norsk person i slutten av 20-årene. Blant annet på bakgrunn av denne opplysningen ble 28-åringen siktet for å ha stått bak kidnappingen. Han er varetektsfengslet for tre uker, siktet for medvirkning.

Personvernpolicy