Washington graver seg ut etter enda et snøvær

«I love snow» står det på brøytekanten i Washington. Se flere bilder nederst i saken. Foto: AFP PHOTO / Eva Hambach.
«I love snow» står det på brøytekanten i Washington. Se flere bilder nederst i saken. Foto: AFP PHOTO / Eva Hambach.

Slitne innbyggere på USAs østkyst gravde seg torsdag ut av snømassene etter enda et snøvær som har lammet regionen siden helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kraftige snøstormen onsdag dumpet en ny halvmeter snø på toppen av den halvmeteren som hadde lagt seg etter et tidligere snøvær i forrige uke. Og nå ventes enda mer snø allerede til over helgen.

Dermed er årets snøvinter blitt den verste i historien i Washington, Baltimore og Philadelphia. Jernbanelinjer er kuttet, flyplasser stengt, og veiene har i flere dager vært for glatte til å brukes.

I delstatene Maryland og Virginia er over 8.000 hjem fortsatt uten strøm, og sentralmyndighetene i Washington var stengt for fjerde dag på rad torsdag. Skolene i regionen forblir stengt til over helgen.

Kollektivtrafikken er nesten totalt lammet. I Washington går fortsatt T-banen bare på strekningene som ligger under bakken, og de fleste bussrutene er kansellert. Også Amtrak har kansellert mange tog.

Mange steder i Maryland er snøfonnene så høye at veimyndighetene må sette inn bulldosere, siden plogene ikke greier å skuffe snøen unna.

I Frederick tilbrakte rundt 20 mennesker natt til torsdag i bilene sine som ble sittende fast i to meter høye snødriver.

Brannvesenet i Washington har hatt dobbelt så mange telefoner om hjelp, blant annet for å fjerne snø fra hustak. (©NTB)

Snøværet ser ikke ut til å gi seg med det første. Klikk på bildet for en større versjon. Foto: AP Photo/Jon ElswickSnøværet ser ikke ut til å gi seg med det første. Klikk på bildet for en større versjon. Foto: AP Photo/Jon Elswick

Grei beskjed. Foto: AFP PHOTO / Eva Hambach.Grei beskjed. Foto: AFP PHOTO / Eva Hambach.

Litt måking før man kan komme seg på jobb? Klikk på bildet for en større versjon. Foto: AFP Photo/Paul J. RichardsLitt måking før man kan komme seg på jobb? Klikk på bildet for en større versjon. Foto: AFP Photo/Paul J. Richards

Personvernpolicy