Latterliggjorde Chelsea

Evertons Louis Saha ble kveldens store helt på Goodison Park. På egenhånd sørget han for at Chelsea ble sendt hjem til London med null poeng i bagasjen. I bakgrunnen jubler lagkamerat Tim Cahill. (Foto: Scanpix)
Evertons Louis Saha ble kveldens store helt på Goodison Park. På egenhånd sørget han for at Chelsea ble sendt hjem til London med null poeng i bagasjen. I bakgrunnen jubler lagkamerat Tim Cahill. (Foto: Scanpix)

Evertons Louis Saha skaffet seg for evig tid heltestatus på Goodison Park ved å senke ligaleder Chelsea helt alene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Everton-Chelsea 2-1 (1-1)

Everton gav både Arsenal og Manchester United en håndsrekning i kampen om ligagullet da laget fullt fortjent slo Chelsea 2-1 hjemme på Goodison Park onsdag kveld.

Og nok en gang viste hjemmelagets Louis Saha at han har vært en glimrende investering for Everton-manager David Moyes.

To ganger var franskmannen frempå og sørget egenhendig for at spenningen fortsatt lever i Premier League.

Flotte mål

Men det var Chelsea som åpnet vassest. Kampens første store mulighet kom etter 16 minutter av oppgjøret og den endte sågar i nettmaskene.

Et langt utspill av Chelsea-målvakt Peter Cech ble stusset videre av Didier Drogba på vel 25 meter. Florent Malouda løp elegant bak ryggen en uoppmerksom Phil Nevillle og bare banket ballen i mål fra kort hold. En flott scoring av franskmannen, men rutinerte Nevilles opptreden i situasjonen minnet mer om en det man ofte ser av debutanter.

Etter målet kontrollerte bortelaget kampen de neste minuttene. Everton fikk knapt låne ballen og ble jagende mellom ballsikre ligaledere. Det var da ingenting som tydet på at Everton skulle få med seg poeng fra egen hule.

Helt til det 31. minutt av omgangen.

En perfekt slått corner av innlånte Landon Donovan ble møtt av Louis Saha på første stolpe. I kamp med sterke John Terry satte franskmannen hodet til og kula føk inn i nettet bak Cech i buret. En herlig scoring av Saha som noterte seg for sitt ligamål nummer 12 for sesongen.

Les også: Her ser Nani rødt

Straffebom

Etter målet bølget spillet frem og tilbake og begge lag ønsket for enhver pris å angripe. Everton overtok mer av banespillet og tilrev seg initiativet i kampen.

Og to minutter før pause ble det dramatisk på Goodison Park. Everton fikk nemlig en gyllen mulighet til å ta ledelsen da lagt ble tildelt straffe. Nevnte Donovan ble felt av Carvalho og dommer Alan Wiley pekte korrekt på straffemerket.

Men Louis Saha sendte i vei en svak straffe som Cech enkelt plukket ned.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-1 i en meget underholdende og fartsfylt kamp på Goodison Park i Liverpool.

Høyt tempo

Andre omgang startet som den første sluttet - begge lag med angrep som det eneste våpen. Gang på gang kom lagene på hurtige overganger, men forsøkene ble effektivt stoppet av to solide forsvarsfirere.

Everton var det klart beste laget i starten av de siste 45 minuttene og spilte seg til mange "nesten sjanser" uten av det ble virkelig farlig for Cech i Chelsea-målet.

Spesielt Diniyar Bilyaletdinov fikk en stor sjanse til å øke ledelsen, men et Chelsea-bein ble i siste liten slengt frem og skuddet fra russeren ble blokkert.

Les også: Arsenal tok innpå teten

Kanon

Så etter 75 minutter eksploderte Goodison Park.

Everton-stopper Sylvain Distin lempet ballen opp i "Chelsea-land" og ellers så sikre John Terry feilberegnet oppspillet helt. Den skandalebefengte landslagsspilleren ble bare stående å se på at Saha ble tomålsscorer for kvelden. Saha tok ballen elegant ned på brystet og sendte i vei en kanon som Cech bare hørte susen av.

Saha er nå oppe i 13 ligamål og ikke siden sesongen 2003/04 har han scoret så mange (20 ligamål for Manchester United).

Der og da var det fullt fortjent at Everton gikk opp føringen. Laget hadde så langt nektet Chelsea rom og kjempet mer eller mindre Carlo Ancelottis gutter i senk.

Chelsea skjønte etter dette alvoret og skrudde opp tempoet noe i eget spill. Både Frank Lampard og Michael Ballack fikk muligheter til å utligne, men ballen ville ikke over målstreken bak Tim Howard i Evertons mål.

Første på tre år

Mot slutten var det nærmest bare spill mot ett mål. Chelsea raidet opp det ene angrepet etter det andre, men Everton forsvarte seg med nebb og klør. Det oppstod nærmest paniske tilstander inne i hjemmelagets sekstenmeter de siste minuttene av kampen.

Men anført av en strålende Johnny Heitinga i midtforsvaret rodde Everton i land en fullt fortjent seier - den første på over tre år mot "en av de fire store".

Med Manchester Uniteds ene poeng mot Aston Villa i kveld betyr det at det nå bare skiller ett poeng mellom gigantene i toppen av tabellen. Chelsea leder med 58 poeng mens United har 57. Fra United og ned til Arsenal - som i kveld slo Liverpool med 1-0 hjemme i London - er det fem poeng.

Everton er nå oppe på 35 poeng og har fortsatt et håp om en plass i neste års Europacup.

Personvernpolicy