Død kvinne funnet i Røyken

Den døde kvinnen er trolig et savnet vitne etter skyteepisoden som skjedde i denne boligen onsdag 13. januar. (Foto: Scanpix)
Den døde kvinnen er trolig et savnet vitne etter skyteepisoden som skjedde i denne boligen onsdag 13. januar. (Foto: Scanpix)

En kvinne ble lørdag funnet død i et skogområde i tettstedet Åros i Røyken i Buskerud. Kvinnen var vitne i en kriminalsak i det samme området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): En kvinne er funnet død i Åros i Røyken kommune og funnet kan ha en sammenheng med kvinnen som er meldt savnet etter en skyteepisode i Røyken forrige uke.

Den savnede kvinnen skal ha vært et vitne i saken der en person ble skutt tre ganger i magen.

Politiet har sperret av et større område hvor personen ble funnet. De venter nå på teknikere fra Søndre Buskerud politidistrikt skal komme og undersøke stedet. Kvinnen ble funnet etter et hundesøk i området.

- Ikke øyenvitne

Kvinnen hadde status som vitne etter skyteepisoden i Åros for halvannen uke siden.

- Jeg kan bekrefte at den savnede kvinnen er avhørt som et vitne i saken, men hun er ikke eneste vitne. Hun var heller ikke øyenvitne, sier politioverbetjent Sigrid Lie ved Røyken lensmannskontor til Aftenposten.no.

– Det er rundt 40 vitner i denne saken, og kvinnen anses ikke som sentral. Vi vil foreløpig ikke knytte de to hendelsene sammen, sier lensmann i Røyken, Erling Arne Meek, til NTB.

Politiet skal ikke ha mistanke om at det har skjedd noe kriminelt med den døde kvinnen, og de ser foreløpig ikke skyteepisoden i sammenheng med forsvinningen eller funnet.

Det var mandag at kvinnen ble meldt savnet og politiet valgte å sette i gang søk etter den savnede fredag.

Skutt i magen

Det var i forbindelse med at en person ble skutt i sitt hjem i Åros i Røyken onsdag 13. januar at politiet sist var i kontakt med den savnede kvinnen.

Onsdag 13. januar ble en 43-åring alvorlig skadd da han ble skutt i magen tre ganger med det politiet antar var et håndvåpen. Kvinnen skal ikke ha vært vitne til selve skytingen, men beskrives som et mer perifert vitne.

To menn på henholdsvis 38 og 42 ble pågrepet og siktet for skytingen, men ble løslatt dagen etter. Politiet opplyste at de var sjekket ut av saken. Politiet leter fortsatt etter én eller flere gjerningsmenn i skytingen.

ABC Nyheter kommer med mer.


Personvernpolicy