Scoret to – og brølte av lettelse

LETTELSEN: Dirk Kuyt senket Tottenham med to mål. Og illustrerte med feiringen hvor viktig seieren var for Liverpool. Foto: Reuters
LETTELSEN: Dirk Kuyt senket Tottenham med to mål. Og illustrerte med feiringen hvor viktig seieren var for Liverpool. Foto: Reuters

Kuyt sikret nøkkelseier og ga Benítez arbeidsro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Liverpool–Tottenham 2–0.

Ingen i engelsk fotball har vært under større press denne sesongen enn Liverpool-manager Rafa Benítez.

Nå kan imidlertid spanjolen ta en liten pust i bakken, etter en dag han vil huske med stor glede.

Først avfeiet Steven Gerrard ryktene om at han skal ha hatt en feide med Benítez, som renspikket tøv. Så uttalte eier George Gillett Jr. at spanjolen er en av de fem beste managerne i verden.

Mens betydningen av i alle fall Gilletts uttalelser må tas med en klype salt – ettersom eierens troverdighet falt betraktelig da han gikk bak managerens rygg og forhørte seg med Jürgen Klinsmann som en mulig etterfølger i 2008 – var kveldens kamp mot Tottenham utelukkende en suksess.

Liverpool imponerte med bunnsolid arbeidsinnsats, og Dirk Kuyt imponerte med to mål.

Det ga tre poeng som kan vise seg avgjørende når tabellen er ferdigskrevet i mai.

Les også: Arsenal til topps etter snuoperasjon

Kuyt la tidlig grunnlag

– Det var veldig viktig. Spillerne viste stor karakter i forrige kamp (mot Stoke), og gjorde det samme i dag, sier Benítez til Sky Sports etter kampen.

– Vi jobbet veldig hardt og skapte tre-fire store sjanser i annen omgang. Du kunne se troen på det vi drev med. Alle forsøkte å angripe, alle forsøkte å forsvare, sier manageren.

Med Fernando Torres og Steven Gerrard på skadelisten startet Dirk Kuyt og Alberto Aquilani som henholdsvis spydspiss og offensiv midtbanespiller.

Det var den rykende ferske duoen som la grunnlaget for Liverpools seier med scoring etter syv minutter.

En lang ball ble slått opp mot Kuyt, som vant duellen og fant Aquilani. Italieneren holdt på ballen, og la perfekt til rette for Kuyt – som på strålende vis dunket ballen i mål fra 20 meter.

Første omgang var lite velspilt og meget sjansefattig – men den var preget av stor innsats og tøffe dueller.

Liverpool fulgte opp med minst like god innstilling som i lørdagens kamp mot Stoke – og var gjennomgående det beste laget på Anfield.

Ett poeng opp til Tottenham

Albert Riera holdt på å øke ledelsen rett etter pause, med en heading i tverrliggeren, men vertene måtte vente til tre minutter på overtid før de kunne senke skuldrene.

Da begravde Kuyt spenningen i nettmaskene bak Heurelho Gomes fra ellevemeteren – etter at innbytter David N’Gog hadde blitt felt – og sikret en seier av massiv betydning.

Liverpool får litt mer arbeidsro, Rafael Benítez får litt mer arbeidsro, og de eneste som ikke får litt mer arbeidsro, er Liverpools konkurrenter om 4. plassen som gir kvalifisering til Champions League.

Den innehas fortsatt av Tottenham, men nå er Liverpool bare ett poeng bak fra sin 6. plass. Mellom dem, på samme poengsum som Spurs, ligger Manchester City som har én kamp til gode.

– Vi kom hit i god form, men jeg ble veldig skuffet over oss i kveld. Vi misbrukte en stor mulighet, sier Tottenham-manager Harry Redknapp til Sky Sports.

– Vi vet det blir et langt løp, og det blir vanskelig, men i dag måtte vi bare ha troen på at vi kunne jevne ut avstanden, sier Rafa Benítez, som for noen uker siden «garanterte» at Liverpool ender i topp fire.

Personvernpolicy