Meny

Israelerne svetter i varmen

En varmebølge sendte israelerne til strendene mens europeerne fortsetter å hutre seg gjennom vinteren. Foto: REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelerne er denne helgen på vei til strendene for å kjøle seg ned i en uvanlig varmebølge midtvinters. Men europeere flest hutrer seg gjennom helgen.

Det var lørdag trangt om plassen på middelhavsstrendene ved Tel Aviv for alle badebukse- og bikinikledde som søkte avkjøling i en mulig dukkert.

Sør i Israel var det spådd opptil 29 varmegrader, mens temperaturen i Jerusalem og på den palestinske Vestbredden var ventet å ligge på rundt 25 grader. Vanligvis er det kjølig i sentrale deler av Israel i januar, og det er ikke uvanlig med et snøfall eller to.

– Unngå reising

I Tyskland advarer meteorologene folk mot snøstorm. Myndighetene ber befolkningen unngå all unødvendig reisevirksomhet. Øya Rügen ved Østersjøen er dekket av snø, og det samme er hovedstaden Berlin.

Britiske meteorologer advarer mot at temperaturen igjen kan falle til minus 20 grader om natten enkelte steder, etter at det natt til fredag ble målt 21,6 kuldegrader i høylandet i Skottland.

Togforbindelsen Eurostar mellom London, Brussel og Paris under Den engelske kanal varsler at bare to tredeler av togene vil gå.

Kanselleringer

Både i Storbritannia og Frankrike er det ventet omfattende kanselleringer av flyginger, og i Sør-Frankrike er det omfattende stopp i strømforsyningene for å hindre fullt sammenbrudd. Det er også varslet snødekkede og isglatte veier.

Ytterligere ni personer er frosset i hjel i Polen de siste to dagene. Det franske nyhetsbyrået AFP nevner også i en setning at det har vært 42 minusgrader «i landsbyen Folldal midt i Norge».

Et snøskred i russisk Nord-Kaukasus har krevd minst fire menneskeliv, ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA og det russiske Interfax. Skredet gikk i republikken Kabardino-Balkaria, der temperaturen også betegnes som «iskald». Det var en gruppe fjellklatrere som ble tatt av snøraset fredag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus