Kvinne funnet drept

En kvinne ble torsdag ettermiddag funnet drept i en leilighet i Trondheim. En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondheim/ Oslo (NTB-Peter Tálos): Politiet har lagt fullstendig lokk over etterforskningen etter at en kvinne ble funnet drept i en leilighet i Trondheim sentrum torsdag ettermidag. En mann i 20-årene er siktet i saken.

En kvinne i slutten av 20-årene ble ved 13-tiden torsdag funnet drept i leiligheten sin på Kalvskinnet i Trondheim sentrum. Omstendighetene omkring drapet er ikke kjent, men en mann i 20-årene er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

– Det var politiet som gikk inn i leiligheten og fant kvinnen drept. Hva som gjorde at politiet oppsøkte adressen, kan vi av hensyn til etterforskningen ennå ikke gå ut med, sier politioverbetjent Geir Olav Granbo i Trondheim politidistrikt til NTB.

Inntrykket som møtte politifolkene som kom til kvinnens leilighet torsdag ettermiddag, skal ha vært slik at det ikke var tvil om at hun var blitt drept. Den døde ble torsdag kveld fraktet til S. Olavs hospital i Trondheim for obduksjon som med sikkerhet vil kunne fastslå dødsårsaken.

Tok mann

Den drapsiktede mannen, bosatt i Trondheim, ble pågrepet om lag tre og en halv time etter at kvinnen ble funnet. Han meldte seg ikke selv, men ble funnet av politiet. Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk.

Granbo vil ikke si noe om forholdet mellom mannen og den drepte kvinnen.

– Politiet er i ferd med å gjennomføre tekniske undersøkelser på åstedet. Det er for tidlig å si hva som har skjedd, sier Granbo.

Motivet, på hvilken måte drapet er utført, eller om det er gjort funn av noe drapsvåpen, ville etterforskerne ikke gå ut med torsdag kveld.

Fått forsvarer

Den siktede mannen har fått oppnevnt advokat Christian Wiig som sin forsvarer. Det er uklart om den siktede skal framstilles for varetekt før helgen, men det skal være aktuelt for ham å gå med på politiets krav om fire ukers varetekt.

Derfor er det mulig at fengslingsspørsmålet blir avgjort som såkalt kontorforretning, hvor den siktede ikke behøver å møte, i Sør-Trøndelag tingrett fredag eller lørdag.

Wiig sier til NTB at drapssaken er noe uvanlig, og at han for første gang på svært lenge har akseptert å ikke dele informasjon han har fått fra politiet med klient eller presse.

Hemmelighold

– Jeg har vært forsvarer i over 40 drapssaker og har aldri tidligere opplevd klausulering av dokumenter i slike saker, sier Wiig som sier han forstår politiets behov.

Den pågrepne er ikke kjent av politiet fra før og advokaten vil først fredag formiddag snakke med klienten. Wiig tror også at en av grunnene til politiets hemmelighold i saken er at den siktede og mulige vitner ikke skal få opplysninger i saken fra andre steder.

Politiet vil holde pressekonferanse fredag klokken 10.00 i politihuset i Trondheim. Fram til da vil politiet avslå å svare på mange spørsmål av hensyn til etterforskningen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus