Bussen som redder liv

Bussen som redder liv
Bussen som redder liv

Hjemløse Hans Petter er en av mange som må søke tilflukt fra sprengkulda. Nå jobber Frelsesarmeen overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ombord i suppebussen blir alle tilbudt mat og et sted og slappe av. Foto: Andreas H. Lunde / ABC NyheterOmbord i suppebussen blir alle tilbudt mat og et sted og slappe av. Foto: Andreas H. Lunde / ABC Nyheter

Hvor mange som lever på gata i Oslo uten et hjem kan ingen svare nøyaktig på, men de som jobber på Frelsesarmeens suppebusse møter mange av dem hver natt de er ute.


Nå som termometeret kryper ned mot minus 20 grader er det hver natt, mot normalt tre ganger i uka.

- Det er alle slags folk, sier miljøarbeideren Lars Christian Olsen til ABC Nyheter.

- Noen av dem vi møter velger å bo ute og det er en del utlendinger. Spesielt Øst-Europeere som har kommet til Oslo på jakt etter jobb uten å lykkes, sier Olsen.

Kronprins Haakon intervjuet i =Oslos julebok

Da ABC Nyheter var med suppebussen ut natt til torsdag fikk vi bekreftet mangfoldet. Vi møtte narkomane, utenlandske studenter, noen med psykiske problemer og folk som rett og slett er fattige.

Mat og stillongser

- Alle som kommer ombord i bussen får tilbud om mat, varm drikke og et sted sove i noen timer, og vi deler ut varme klær og soveposer til de som trenger det, sier Olsen.

Nå som kulda står på er det spesielt stillongser, varme jakker og soveposer som står på ønskelista.

- Det er utrolig oppmuntrende at folk tenker på oss og senest i dag var det et par som kom med soveposer, forteller Olsen.

Folk gir søppel til Frelsesarmeen

Ingen skader

Hittil i år har ikke de som jobber på suppebussen sett noen som har blitt syke eller skadet av kulda, men om det skjer så blir personen kjørt til legevakten hvor de vil bli behandlet og få et sted å sove.

Rusmisbrukeren Hans Petter har bodd på gata i mange år er helt sikker på at bussen har reddet liv.

- Jeg vet ikke hvor mange liv bussen har reddet, men at det er noen er sikkert. Her får folk varme seg i kulda. En ruset person som sovner ute kan risikere å ikke våkne opp igjen, sier han alvorlig.


Bli FAN av ABC Nyheter på Facebook

Personvernpolicy