Meny

Northug fosser videre

VANT: Petter Northug (th) spurtet inn til seier igjen i Tour de Ski. Sveitseren Dario Cologna ble nummer to. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug spurtet inn til seier på onsdagens etappe av Tour de Ski. Det var en passende bursdagspresang på hans 24-årsdag.

Nordmannen lurte Dario Cologna og Marcus Hellner på det korte oppløpet (120 meter).

Løperne gikk 36 kilometer i fristil. Seks mann var i tet en lang periode mot slutten av løpet. Men Axel Teichmann slapp de to siste kilometerne.

Dermed var det bare Hellner, Cologna og Northug igjen i seierskampen da løperne kom inn på stadion.

Men det var ikke mye spenning. Northugs avslutning kunne ingen true. Dermed er trønderen leder med tre etapper igjen.

– Jeg trodde ikke det skulle bli så hardt og var veldig sliten på toppen av løypa. De første 20 kilometerne var mye hardere enn jeg trodde, og det ble et spennende og spesielt løp. Jeg er glad for at jeg klarte å ta seieren, erkjente den innsatsfylte nordtrønderen overfor NTB etter løpet.

Gjerdalen-form

Tord Asle Gjerdalen viste igjen flott form og gikk en sterk etappe. Han kom inn sammen med en gjeng løpere bak tetgruppen og ble nummer åtte.

Simen Østensen hadde en svært dårlig dag og gikk seg ut av toppsjiktet.

Dermed ser det ut til å bli en meget spennende avslutning på etappeløpet. Løperne skal gjennom to klassiskøvelser (torsdag og lørdag) før skøytingen overtar søndag.

Da skal feltet opp monsterbakken i Val di Fiemme. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus