Meny

Gjenforenes i Trondheim

De origiale Gitarkameratene samles igjen i mars. Fra venstre: Øystein Sunde, Lillebjørn Nilsen, Jan Eggum og Halvdan Sivertsen. Foto: Jon Eeg (NTB /Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ekte Gitarkameratene gjenforenes.

Trondheim (NTB): Nå samles de ekte Gitarkameratene på en scene igjen - nemlig firkløveret Øystein Sunde, Halvdan Sivertsen, Lillebjørn Nilsen og Jan Eggum.

Til Olavshallen

Det skjer i Olavshallen i Trondheim 17. mars, melder de fire artistene på sine respektive hjemmesider. Det blir deres første hele konsert på 16 år.

- Vi har jo tenkt nå med Gitarkameratene å ha konsert den 17. mars i Trondheim. Men hva som skjer etter det, vet vi ikke konkret. Dersom dette blir bra og vi synes det blir morsomt og hyggelig, så kan det jo bli mer av det. Men foreløpig har vi ikke noe mer konkret enn konserten i Trondheim, sier gitarkamerat Halvdan Sivertsen til NRK Nordland.

Gitarkameratene slo sine pjalter sammen offisielt i 1988, etter en vellykket spontankonsert året før på Gleng Bokkafé der Øystein Sunde, Lillebjørn Nilsen og Sivertsen sto på scenen sammen. De fikk med seg Jan Eggum, og Nilsen fant på navnet Gitarkameratene.

Deretter kom firkløverets eneste to plater: «Gitarkameratene» i 1989 og «Typisk Norsk» i 1990, fulgt av to Spellemannpriser i 1990.

Ble stille

Selv om mottoet til de fire er «En gang Gitarkamerat! Alltid Gitarkamerat», skal det noe spesielt til for at de står på scenen sammen, ifølge hjemmesiden til Øystein Sunde. Der skriver han følgende:

- Hvis det dukker opp en svinaktig god idé med tyngde nok til å samle oss for å gjøre noe vi ikke har gjort før (nå, nå, IKKE strikkhopp og roadracing, da.), så kanskje vi skrur på bryteren igjen.

Det har Gitarkameratene hittil gjort blant annet i 1993, da de kjørte sommerkonserter i Tønsberg fulgt av en høst på Chat Noir, og i 2003 da de spilte inn én sang til Vidar Sandbeck-hyllestplaten «Gull Ifra Grønne Skoger».

Tilbake etter navnestrid

Etter lang tids pause - kun avbrutt av en felles front i fjor mot pressens og statsminister Jens Stoltenbergs bruk av navnet «de nye gitarkameratene» om Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes, Espen Lind og Askil Holm - er det nå klart for en ny dose med originalkamerater i Trondheim. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus