Helsetilsynet ber om tilbakemelding fra AMK i Oslo

Ambulansepersonellet ankom stedet, men følte situasjonen var så truende at de valgte å vente på politiet. Nå vil Helsetilsynet ha svar. Foto: Scanpix
Ambulansepersonellet ankom stedet, men følte situasjonen var så truende at de valgte å vente på politiet. Nå vil Helsetilsynet ha svar. Foto: Scanpix

<pHelsetilsynet har bedt om tilbakemelding fra AMK-sentralen ved Ullevål universitetssykehus for å få vite hva som ble sagt i telefonen i forkant av en utrykning til en hjertesyk kvinne på Tøyen søndag. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet var de første som ankom boligen på Tøyen, og årsaken var at ambulansepersonalet følte seg truet av familien til kvinnen. Hun ble kl. 11.54 erklært død som følge av hjertesvikt, 23 minutter etter at AMK-sentralen skal ha fått den første meldingen. Den bød ifølge AMK på problemer å tyde.

Familien til kvinnen skal ha reagert med sinne på at politiet kom før ambulansepersonellet. Hennes sønn mener at det tok vel tre kvarter fra familien ringte AMK til ambulansen dukket opp. Dette avvises av AMK-sentralen.

To av kvinnens familiemedlemmer ble anholdt for trusler mot politiet.

Fylkeslege Petter Schou sier til NTB at AMK-sentralen er i ferd med å gå gjennom telefonkommunikasjonen for det aktuelle tidsrommet søndag, og undersøke om det var samtaler som ikke er loggført.

Schou sier at det på generelt grunnlag ikke er særlig vanlig med problemer knyttet til AMK-sentralens virksomhet. Unntaket kan være at politi kan bli tilkalt ved henting av psykiatriske eller rusete pasienter, sier han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus