Norske soldater drepte opprører

<p>Soldater fra den norske stabiliseringsstyrken i Meymaneh kom nyttårsaften i skuddveksling med opprørere da de var ute på et oppdrag nord for Meymaneh by. (Foto: Forsvaret) </p>
Soldater fra den norske stabiliseringsstyrken i Meymaneh kom nyttårsaften i skuddveksling med opprørere da de var ute på et oppdrag nord for Meymaneh by. (Foto: Forsvaret)

<pNorske styrker i kamper i Afghanistan nyttårsaften.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Soldater fra den norske stabiliseringsstyrken i Meymaneh kom nyttårsaften i skuddveksling med opprørere da de var ute på et oppdrag nord for Meymaneh by, bekrefter oberstløytnant Knut Fredheim overfor TV 2 Nyhetene.

De norske styrkene besvarte ild da ankom området Ateh Khan Khwajeh.

Ifølge Fredheim var det hele en dramatisk situasjon.

– Dramatisk og overraskende, sier oberstløytnanten til TV 2.

- Det er sjeldent man kommer opp i en slik situasjon når man kommer i et vennlig ærende, sier Fredheim til TV2 Nyhetskanalen i et intervju i dag.

Ifølge styrkesjefen lå opprørerne i bakhold og ventet på at nordmennene. Den norske styrken ble angrepet fra tre himmelretninger og det anslås at så mange som 20 væpnede menn skjøt etter styrken. Angriperne ha sittet på informasjon og fått hjelp fra folk i landsbyen.

– Vår hensikt var å komme i kontakt med en lokal leder for en landsby. Da vi ble skutt på besvarte vi ilden og tok kontroll, forteller Fredheim videre.

Han sier at det er et mål under denne type operasjoner å ikke bruke militær makt, men at det var nødvendig da de ble angrepet.

Ifølge TV2 varte striden i over syv timer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus