Hvor er Tiger Woods?

SPORLØST FORSVUNNET: Ingen har sett eller hørt fra Tiger Woods siden på en måned. (foto: Scanpix)
SPORLØST FORSVUNNET: Ingen har sett eller hørt fra Tiger Woods siden på en måned. (foto: Scanpix)

<pIngen har sett Tiger Woods på én måned. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én måned etter bilulykken, som var starten på sexskandalen hele verden har fått med seg, har Tiger Woods forsvunnet sporløst. Det til tross for at hans verden har kollapset, skriver AFP.

Tidlig om morgenen den 27. november traff Woods et tre og en brannhydrant, da han mistet kontroll over bilen sin. Han ble hastet til sykehuset med kutt i ansiktet og skrubbsår. Da han kom ut hyllet han kona Elin som en helt, fordi hun hadde knust bilens bakrute med en golfkølle og reddet ham.

Men hvor skulle han egentlig? Hvorfor mistet han kontroll over bilen? Hvorfor knuste Elin vinduet lengst fra Woods? Var det en tabloidartikkel fra noen dager tilbake som hadde satt i gang en krangel?

Svarene på spørsmålene står ubesvarte, til tross for diverse rapporter fra kjendisnettsteder og politiets reaksjon på golfstjernens kjøring.

Likevel, Woods' egne utroskapsinnrømmelser støtter oppunder de urovekkende historiene fra minst 14 damer, som sier de har hatt utenomekteskapelige forhold med golferen.

Et lydklipp fra en telefonsamtale en av de påståtte elskerinnene, med en stemme som høres ut som Woods, ble etterfulgt av en uttalelse fra idrettsmannen, som vagt innrømmet sine feil.

Deretter droppet han sitt eget veldedighetsarrangement, med påstander om skader etter ulykken hindret ham i å delta. Kort tid senere kunngjorde han at han tok seg en pause fra golf på ubestemt tid.

Mens Woods gikk under jorden, begynte sponsorene å murre. Flere trakk bildene av ham fra sine reklamekampanjer. Blant disse var både klokkemakerne hos Tag Heuer og barberblad-giganten Gillette. Nike, på sin side, valgte å støtte Woods i den tøffe tiden.

De siste artiklene forteller at kona Elin har engasjert en kjent skilsmisseadvokat, samt tatt de to barna Charlie (10 mnd) og Sam (2) med til en øy i Sverige.

Woods hadde åpenbart forhåpninger om en bedre første jul for sin yngste sønn.

Enkelte rykter sier at Woods står og slår golfballer alene om natten for å håndtere problemene. Andre rykter går på at han har gjenopptatt forholdet med klubbvertinnen Rachel Uchitel fra New York.

Uchitel var på det samme hotellet som Woods da han spilte sin siste golfturnering i Australia. Da hun dukket opp i Palm Beach, samme sted som Woods har sin store luksusyacht, hevdet hun at hun skulle besøke sine foreldre i juleferien.

Bilder av henne i bikini har gått verden rundt på internett.

En skandale som begynte med ubesvarte spørsmål har nå et større mysterium: Når, om noen gang, vil Woods komme tilbake og forsøke å slå rekorden til Jack Nicklaus på 18 grand slam-titler? Woods er nå oppe i 14.

Nesten alle med tilknytning til saken forventer enorm mediadekning av den neste turneringen Woods spiller. På samme måte forstår de at stjernen selv kanskje trenger en pause for å takle åpenbaringene om et liv som er helt annerledes enn slik det har sett ut på overflaten.

Minnene om hvorfor folk var fascinert av Tiger Woods i første omgang kan bane veien tilbake for ham. Men superstjernen, som en gang var kjent for sin forbløffende evne til å fokusere på spillet i hardt pressede situasjoner, har fortsatt mange tøffe slag å kjempe.

Dette blir hans livs spill.

Personvernpolicy