Guvernør (86) går av etter sexskandale

TREKKER SEG: Den indiske guvernøren N. D. Tiwari trekker seg. (Foto: Scanpix)
TREKKER SEG: Den indiske guvernøren N. D. Tiwari trekker seg. (Foto: Scanpix)

<pN.D. Tiwari hevder opptaket er en forfalskning. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

N. D. Tiwari har gått av som guvernør i delstaten Andhra Pradesh sør i India, som følge av en sexskandale. Slikt skjer i mange land, men det spesielle med Tiwari-saken er at han er 86 år gammel.

Den spreke veteranen valgte å trekke seg, etter at en lokal fjernsynsstasjon viste bilder der en mann som visstnok skal være Tiwari boltrer seg til sengs med tre svært mye yngre damer. Guvernøren hevder at opptaket er en forfalskning.

Men denne forklaringen møtte søndag liten tiltro blant Tiwaris partifeller i det indiske Kongresspartiet. Partiet sliter tungt fra før. Det skyldes blant annet at regjeringen har gått med på å skille ut deler av Andhra Pradesh som en egen delstat med navnet Telangana.

For ikke å skape flere vanskeligheter for partiet, varslet guvernør Tiwari i helgen at han går av – «av helsemessige årsaker», som det het i den offisielle kunngjøringen. Han vil nå gå rettens vei for å renvaske seg.

Det tre og et halvt minutt lange opptaket av den angivelige Tiwari og hans unge venninner var lørdag den mest sette opptaket blant videonettstedet YouTubes indiske brukere. Søndag var saken toppoppslag i aviser over hele India. (©NTB)

Personvernpolicy