Sesongbeste av Moan

Magnus Moan i kjent stil. Foto: AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI.
Magnus Moan i kjent stil. Foto: AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI.

<pMagnus Moan (26) leverte sesongbeste med 2.-plass i kombinertverdenscupen i Ramsau søndag og holder stø kurs mot OL.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag ble han slått med tåspissen av tyskeren Björn Kircheisen, som ble klokket i mål fire tideler foran Moan. Moan er på vei til å finne formen til gagns og blir trolig et sterkt norsk kort under OL i Vancouver i februar. Hever han seg bare ørlite i hoppbakken, blir han en vond mann å slå.

– En god helg med to pallplasser av Magnus. Han tar steg i riktig retning i bakken hele veien, men stegene er fortsatt små. Han har mye igjen å gjøre der. Når du må ta igjen så mye, koster det mot slutten, sa sportssjef Kjetil Strandbråten til NTB.

– I dag var målet å hoppe bedre enn lørdag, og alle vet at jeg kan ta igjen 59 sekunder. Jeg er den sterkeste kombinertløperen på langrennsski i øyeklikket, men i dag var Kircheisen bestemann, mente Moan.

Liker

Sportssjefen liker det han ser av Moan for tiden.

– Jeg liker utviklingen og spesielt modusen hans. Han skal fortsette å jobbe i det sporet han er nå.

Fredag leverte trønderen beste langrennstid og avanserte fra 43.- til 3.-plass. Lørdag hadde han også beste langrennstid da han avanserte fra 56.- til 15.-plass.

Søndag var han igjen raskeste mann i langrennsløypa. Han gikk ut nesten minuttet bak på 38.-plass, og etter rundt 7 kilometer var han i tet. Men han klarte ikke å holde ryggen til Kircheisen da tyskeren stakk fra i stigningen ut fra stadion, og selv om han spurtet som besatt holdt det akkurat ikke til seier.

– Langrennsbiten er under kontroll. Jeg er ikke så bekymret for formen hans der, akkurat, sa Strandbråten.

Gledelig

Jan Schmid var nummer to etter hopprennet, men var uheldig i langrennet og falt ned til 17.-plass totalt. Han krasjet med en tysker i en motbakke. Da lå han blant de seks-sju første.

– Det mest gledelige i dag var Jan Schmids hopping. Også Petter (Tande) var bra i bakken. Det viser at vi kan å hoppe på ski vi også, mente Strandbråten.

Øvrige norske plasseringer: 7) Petter Tande, 21) Mikko Kokslien, 31) Truls Sønstehagen Johansen, 32) Ole Christian Wendel og 37) Espen Rian.

Franskmannen Jason Lamy Chappuis leder verdenscupen sammenlagt. Petter Tande er nummer tre. (©NTB)

Personvernpolicy