Helvete fra Jesus til Cornelis

Hank von Helvete får bruk for sin brokete fortid i rollen som Cornelis Vreeswijk.
Hank von Helvete får bruk for sin brokete fortid i rollen som Cornelis Vreeswijk.

<pHank von Helvete skal spille Cornelis Vreeswijk.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenskene har valgt en nordmann til å spille en av sine kjæreste folkesangere.

Den norske rockemusikeren Hank von Helvete, alias Hans-Erik Dyvik Husby, har fått rollen som den folkekjære svenske visesangeren Cornelius Vreeswijk.

Det er snakk om et stort svensk filmprosjekt som nå står på trappene. Filmen har arbeidstittelen «Medborgare, God Afton» og regisseres av den svenske hip hop artisten/ regissøren Amir Chamdim.

– At jeg faller for Sveriges største outsider, Cornelis Vreeswijk, er jo ikke helt rart med

Cornelis Vreeswijk på rådhustrappen i OsloCornelis Vreeswijk på rådhustrappen i Oslo

tanke på hvilke filmer jeg har som referanser. For meg var det viktig å finne min personlige tolkning av Cornelis og med Hans-Erik falt prosjektet på plass. Først da kjente jeg meg helt sikker på å gjøre filmen og at den også kommer til å bli relevant for et publikum i dag, sier Chamdim.

Også i sin debut som regissør i «Om Gud Vill» valgte han en musiker til hovedrollen. Den gang var det vokalist Nina Persson fra The Cardigans.

Hank von Helvete/ Hans Erik Dyvik-Husby er kjent fra det norske rockebandet Turboneger. I høst har han spilt Jesus i Jesus Christ Superstar på Det Norske Teatret.

Cornelius Vreeswijk var med viser som blant annet «Balladen Om Herr Fredrik Åkare Och Den Söta Fröken Cecilia Lind» og «Somliga går med trasiga skor», sveriges største trubadur på 60- 0g 70-tallet.

Cornelis suksess profesjonellt stod i kontrast til hans private liv. Vreeswijk hadde problemer med narkotika, alkohol og penger. På grunn av alkohol og raseriutbrudd havnet han flere ganger i fengsel. Han døde i 1987 av leverkreft og diabetes.

Hans-Erik Dyvik Husby ble født i 1971 og er dermed for ung til å ha opplevd Vreeswijks storhetstid. I tillegg til å bære en åpenbar fysisk likhet til Cornelis har Husby også en bakgrunn med rusproblemer.

Innspillingen av filmen starter våren 2010 med planlagt kinopremiere den 12 november 2010.

Personvernpolicy