Ukraina stopper import av norsk svinekjøtt

<p><span style="font-weight: bold">IMPORTSTANS:</span> På grunn av den store utbredelsen av svineinfluensa her til lands vil Ukraina ikke lenger importere norsk svin og svineprodukter. (Foto: Scanpix) </p>
IMPORTSTANS: På grunn av den store utbredelsen av svineinfluensa her til lands vil Ukraina ikke lenger importere norsk svin og svineprodukter. (Foto: Scanpix)

<pPå grunn av den store utbredelsen av svineinfluensa her i landet har Ukraina forbudt import av svin og produkter av svin fra Norge.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landbruks- og matdepartementet fikk torsdag beskjed om dette.

Et parti norsk svinekjøtt som opprinnelig skulle eksporteres til Ukraina, er nå holdt tilbake på grunn av Ukrainas restriksjoner mot Norge.

Det er ikke dokumentert at svineinfluensa kan smitte til mennesker gjennom svinekjøtt, og norske og ukrainske myndigheter er i dialog om importforbudet via hovedstedenes ambassader, opplyser departementet i en pressemelding. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus