Hauge: – Hiddink hadde ingen klager

Guus Hiddink var skuffet etter at Russland ikke tok seg til VM-sluttspillet. (Foto: Denis Sinjakov, Reuters/Scanpix)
Guus Hiddink var skuffet etter at Russland ikke tok seg til VM-sluttspillet. (Foto: Denis Sinjakov, Reuters/Scanpix)

<pTerje Hauge delte ut to røde kort da Russland feilet mot Slovenia. Den norske dommeren sier han ikke fikk noen klager fra russernes landslagssjef, Guus Hiddink, etter kampen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slovenia kvalifiserte seg til VM-sluttspillet i Sør-Afrika neste år på bekostning av Russland. Slovenerne sikret VM-billetten på bortemålsregelen.

Russland avsluttet kampen med ni mann. Alexander Kerzjakov fikk det ene røde kortet etter 25 minutter i annen omgang, mens Juri Zjirkov fikk det andre på overtid.

– Jeg så ikke episoden, men Alexander (Kerzjakov) fortalte meg at han ble provosert av Slovenias målvakt Handamovic. Og jeg tror på mine spillere, sa Hiddink.

Terje Hauge mener han gjorde rett i å vise ut Kerzjakov.

– Det er sikkert mange som mener mye om den. Han ga et ekstra spark til keeper. Når han gjør det, er det klart rødt kort. Det er tilsiktet, og jeg kommer ikke unna rødt kort, sa Hauge til dagbladet.no

Hauge snakket med Hiddink etter kampen.

– Han var kontrollert og hadde ingen klager. Vi diskuterte litt nummer 18 (Zjirkov), som ble utvist på overtid. Han fikk ikke med seg hva som skjedde, sa Hauge.

Dommeren hadde ingenting å utsette på nederlenderens oppførsel.

– Han er fair. Jeg har møtt ham et par ganger før. Han pleier å si hva han mener. Jeg har god erfaring med ham og ser på ham som en veldig profesjonell trener, fortalte Hauge til dagbladet.no.

Hiddink dukket ikke opp på den internasjonale pressekonferansen etter kampen, men snakket med russiske medier etterpå.

– Jeg er skuffet over missen. Slovenias mål i Moskva ble utslagsgivende, sa Hiddink

Nå spekuleres det om nederlenderen vil gi seg som russisk landslagssjef.

– Jeg ble tilbudt forlengelse av kontrakten foran kampen mot Tyskland i oktober. Jeg har fortsatt tid til å veie for og imot om jeg fortsetter, for kontrakten min går ut neste sommer, sa Hiddink. (©NTB)

Personvernpolicy