Meny

Henry slaktes

Thierry Henry innrømmet at han hadde handset før Frankrikes scoring. Målet sendte franskmennene til VM. (Foto: Benoit Tessier, Reuters/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thierry Henry skjelles ut i irsk presse etter juksemålet som sendte Frankrike til VM.

I slutten av første ekstraomgang stoppet Henry ballen med hånden nede ved dødlinjen før han spilte den til William Gallas, som stanget inn 1-1 til Frankrike. Målet ga franskmennene 2-1 sammenlagt og sendte «Les Bleus» til VM.

«Le Cheat», raser avisen Irish Mirror.

Irish Sun er ikke særlig blidere og sammenligner målet med Diego Maradonas «Guds hånd»-scoring mot England i VM-finalen i 1986. «Froskens hånd», skriver avisen.

«Vi ble ranet», mener Irish Star.

«Henrys hands knuser irske hjerter», skriver Irish Examiner, som legger til at det er på tide å innføre videodømming i fotballen.

Innrømmet hands

Etter kampen innrømmet Thierry Henry at han hadde handset.

– Ja, det var hands, men jeg er ikke dommeren. Selvfølgelig fortsatte jeg å spille. Dommeren blåste ikke for hands. Jeg var bak to irske spillere, ballen spratt og traff hånden min, sa Henry etter kampen.

De irske spillerne protesterte heftig mot den svenske dommeren Martin Hansson, men til ingen nytte.

– Han fanget nesten ballen og gikk inn i målet med den, sa Robbie Keane, som hadde sendt Irland i ledelsen.

– Var best

– Man kunne se på guttas reaksjoner at ballen traff hånden hans. Vi var det beste laget over to kamper. Hver eneste supporter på tribunen vil si at vi var det beste laget i kveld, sa midtstopperen Sean St Ledger.

Irlands landslagssjef Giovanni Trapattoni raste på sidelinjen etter scoringen.

– Jeg er ikke bare skuffet i kveld, men også lei meg. Dommeren burde ha spurt Henry. Jeg er sikker på at han ville ha innrømmet at det var hands, sa Trapattoni.

Irlands statsminister Brian Cowen roser landslagsspillerne for deres «heroiske innsats» i en uttalelse, men nevner ikke handsen til Henry. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus