Meny

Eventyrvår i Rogaland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rogaland Teater satser på eventyr for unge og gamle til våren.

– Vi satser på å nå alle, så det blir folkelige stykker og målgrupper i alle aldre. Det er stort sett eventyr i ulike tapninger. Det er også mye musikk i alle stykkene, sier teatersjef Arne Nøst.

Først ut er danske Michael Ramløsas «Et ord er et ord» som tyvstarter 2010 med premiere allerede 8. desember i år. Stykket skal deretter ut på fylkesturné med 93 forestillinger.

Neste premiere finner sted 21. januar neste år, med den komiske tragedien «Vi som er hundre», et feministisk stykke av svensk-tunisiske Jonas Hassen Khemiri.

To musikaler

Sentralt på vårsesongens program står også de to musikalene «Little Shop of Horror» og «Jungelboka».

– Sistnevnte skiller seg fra klassikeren til Kipling og tegnefilmen til Disney på mange måter, men hovedfigurene er der. Historien utspiller seg i Stavanger i 2111, post-armageddon, når menneskene har flyktet ut fra byen. Her er det gatas språk, hiphop og dans som råder, forklarer regissør Erik Ulfsby.

Foruten disse står også den amerikanske komedien «Utlendingen» på programmet, mens sesongens siste premiere (21. april) byr på danske Astrid Saalbachs «Verdens ende». Saalbach ble belønnet med Nordisk dramatikerpris for dette stykket i 2004, og oppsetningen på Rogaland teaters er norgespremiere.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus