- Ferguson har helt rett!

<p>Alex Ferguson, Wayne Rooney og resten av United var meget misfornøyde over dommer Martin Atkinson som fikk høre at han er «absolutt latterlig». Ferguson har helt rett, sier Rune Dahl. (Foto: Scanpix)</p>
Alex Ferguson, Wayne Rooney og resten av United var meget misfornøyde over dommer Martin Atkinson som fikk høre at han er «absolutt latterlig». Ferguson har helt rett, sier Rune Dahl. (Foto: Scanpix)

<pEtter helgens serierunde og Chelseas seier over Manchester United har nesten alt handlet om Sir Alex Ferguson og hans uttalte misnøye over dommer Martin Atkinson som fikk høre at han er «absolutt latterlig».</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den hissige skotten slipper straff fordi FA mener han ikke sette spørsmålstegn ved dommerens integritet eller antydninger som var rettet personlig mot kamplederen. Javel - da vet vi at du trygt kan si ting som at du «av og til mister troen på dommerne». Det at Ferguson hisser seg opp over dommerne er imidlertid ikke noe nytt. Snarere tvert i mot, og særlig etter at United har tapt.

Er det ikke pussig hvordan han klarer å flytte fokuset bort fra det faktum at laget hans står med tre tap etter bare 12 runder, eller sagt på en annen måte: United har så langt denne sesongen tapt hver fjerde seriekamp!

Det er den ubehagelige sannheten som Ferguson forsøker tåkelegge. Legg til at dette var Uniteds andre tap for de blå fra London i løpet av bare tre måneder og at lagets statistikk mot Chelsea stadig blir dårligere. Jeg vet han ikke viser det utad, men det er en statistikk som svir minst like mye for Sir Alex som å få stappet en chili opp i endetarmen. (Jeg har aldri prøvd det, men Torgrim Eggen beskriver det godt i den utmerkede romanen Hilal.) Sir Alex har imidlertid IKKE klart å tåkelegge det faktum at hans røde djevler nå ligger fem poeng bak Chelsea som faktisk ikke har sluppet inn mål på Stamford Bridge siden åpningskampen mot Hull 15.august da Chelsea vant 2-1. Det betyr at Chelsea har spilt over ni kamper i serie, cup og Champions League uten å slippe inn mål. De har holdt nullen i over 870 minutter, eller 14 og en halv time!

Men tilbake til overskriften. Jeg hadde jo aldri trodd jeg frivillig skulle sette de fire ordene etter hverandre i en setning, men Ferguson har helt rett. Det VAR situasjoner dommer Atkinson ikke fikk med seg, selv om jeg synes han jevnt over klarte seg bra. Tenk litt på arbeidsforholdene hans. Han hadde unitedspillere i ansiktet som protesterte på hver eneste avgjørelse gjennom 95 minutter. Jeg mener vi har sett langt svakere dømming på Stamford Bridge. Blant annet fra han-du-vet-men-som-vi-ikke-sier-navnet-på fra Nordstrand. Men la nå det ligge.

Den største feilen Atkinson gjorde var da han på stillingen 1-0 til Chelsea ikke gav Johnny Evans direkte rødt kort for å stoppe Drogba på vei inn i sekstenmeteren med et dårlig utført karatespark der han satte knottene rett i brystkassa på vår toppscorer.

Det er ikke den journalist eller kommentator, med unntak av Kenneth Fredheim på Canal+, som ikke fikk med seg dette overfallet. At Drogba fikk gult kort for den episoden er, for å sitere Ferguson «absolutt latterlig». Men det var kanskje ikke den episoden han tenkte på? Jeg skulle forresten likt å hørt pipa til Ferguson om Terry hadde stoppet Rooney på samme måte…

Atkinsons første feil kom på stillingen 0-0 da Anelka skar inn i feltet for å løsne et brukbart skudd. Eller – var det ment som innlegg?

Ta en titt på høydepunktene på ABC TV og legg merke til hvordan O’Shea holder Drogba så drakten hans står rett ut som et seil for å hindre at han kaster seg frem for å stupheade ballen i mål. Det var omtrent slik Tore-Andre Flo fikk straffe mot Brasil i den berømte VM-kampen!

Jeg vet at serien ikke blir avgjort i november, men du verden så morsomt livet er på toppen. Måtte det vare, og selv om det blåser litt så klager jeg ikke. Nå håper jeg bare alle spillerne kommer hele hjem fra disse hersens landskampene. Selv aner jeg ikke hva jeg skal gjøre i helgen uten seriekamp. Prate med kona eller feire med ei lita fyllekule? Skål alle sammen!

Personvernpolicy