Meny

Stjeler innsamlingsbøsse med barnevogn

FREKT: Her ser du hvordan foreldrene først later som de har en time, før faren frekt sniker innsamlingsbøssen til seg og putter den i en lomme på barnevognen. (Foto: Politiet)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barneforeldre sjokkerer i England.

(ABC Nyheter): Thames Valley Police i Oxford har nå gått ut med disse bildene, i håp om at vitner skal gi dem tips om hvem de frekke bøsse-tyvene er.

Dette paret tok nemlig den 2. november en innsamlingsbøsse fra en frisør i Headington i Oxford.

Veldedighet

Inntektene fra bøssen skulle gå til veldedighet.

- Boksen var kastet rett ved frisørsalongen. Innholdet var borte, sier etterforsker Dick Evans i en pressemelding fra politiet.

Hendelsen skjedde rundt middagstider, og sjokkerer nå britene.

Først lot paret som de hadde en time. Da kvinnen bak kassen snudde ryggen til, grep faren bøssen og puttet den i barnevognen.

Ni andre tyverier

Politiet tror paret står bak ni andre slike tyverier siden begynnelsen av oktober.

Pengene fra bøssen skulle gå til Royal British Legion, en veldedig organisasjon som støtter kjempende soldater og deres familier.

- Dette er et skremmende og stygt tyveri i en tid hvor vi tenker mye på familiene som sørger etter tap av soldater i Irak og Afghanistan, sier rådmann Ruth Wilkinson til Sky News.

Over hele England ble de falne soldatene hedret denne helgen, i forbindelse med Rememberance Day.

- Trist

- Dette er veldig trist. Man spør seg jo hvilke mennesker som gjør sånt, sier Wilkinson.

Politioverbetjent Janne Stømner ved Sentrum politistasjon i Oslo sier til ABC Nyheter at slike saker ikke er vanlige i Oslo.

- Jeg har aldri hørt om noen slike saker, og ut ifra det kan vi si at det ikke er noen problemstilling for oss på Sentrum politistasjon, sier Stømner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus