Hull vant fortjent til slutt

Eks-Brann-spiller Seyi Olofinjana scoret et vidunderlig mål for Hull, som snudde 0-1 til 2-1 mot Stoke. (Foto: Paul Ellis, AFP)
Eks-Brann-spiller Seyi Olofinjana scoret et vidunderlig mål for Hull, som snudde 0-1 til 2-1 mot Stoke. (Foto: Paul Ellis, AFP)

<pHull kom tilbake i målprotokollen og vant fortjent søndagskampen mot Stoke. Eks-Brann-spiller Seyi Olofinjana scoret kampens peneste mål.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HULL - STOKE 2-1

(ABC Nyheter): Hull lå på nest-siste plass før kampen, og presset på hjemmelagets manager Phil Brown har vært stort i det siste. Da hjelper det at en dramatisk kamp ender lykkelig til slutt!

Hull, som var uten sin brasilianske stjernespiller Geovanni (suspendert etter rødt kort i forrige kamp), var best i førsteomgangen, men udyktige foran mål. Blant annet fikk amerikaneren Jozy Altidore et par brukbare muligheter, men henholdsvis skjøt og headet utenfor. Også Jimmy Bullard hadde et skuddforsøk fra langt hold. Ballen strøk utenfor.

Effektivt bortelag

Derimot var bortelaget effektive, og i det 29. minuttet utnyttet vingen Matthew Etherington nådeløst sjansen som bød seg. Det ble slått langt fra Stoke-forsvaret, men ballen fløt over alt og alle og datt ned i bakrom. Etherington fikk fri bane mot keeper på venstresida, og skjøt knallhardt inn ved nærmeste stolpe. Det må kunne sies at det var noe svakt av keeper å slippe lærkula forbi seg akkurat der.

Åtte minutter etter pause kom en gigantsjanse til å doble ledelsen. Igjen gjorde Etherington solid arbeid på venstrekanten. Han la ballen hardt inn foran mål, hvor en Hull-forsvarer Anthony Gardner holdt på å sette ballen i eget mål. Men keeper Matt Duke gjorde fikk med en spenstig kroppslig manøver sørget for at ballen trillet såvidt utenfor stolpen.

Vakker utligning

Eks-Brann-spiller Seyi Olofinjana utlignet for hjemmelaget i det 62. minuttet, på et glimrende vis! Nigerianeren vendte bort et par spillere på utsida av sekstenmeteren, så opp, og løftet et vakkert skudd opp i krysset til høyre for keeper.

Hjemmelaget brant en stor mulighet rett etterpå, og så hadde Stoke en stor sjanse i det 82. minuttet. Stopper Ryan Shawcross satte hodet på et frispark, men headingentraff kun tverrligger og spratt så ut.

Ellers hadde tyrkiske Tuncay et særdeles kort opphold på banen for Stoke. Han ble byttet inn mot slutten av kampen. Men så ble lagkamerat Faye utvist, og da måtte Stoke bytte inn en forsvarer. Dermed bare sju minutter på banen for Tuncay, som måtte ut til fordel for forsvarer Wilkinson.

På overtid avgjorde hjemmelaget kampen. Jimmy Bullard testet skuddfoten. Stoke-keeperen ga en farlig retur ut i feltet, og der var innbytter Jan Vennegoor of Hesselink på rett plass og bredsidet ballen kontant i mål.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy