Arsenal-toget ruller videre

Bascary Sagna (Arsenal, til v.) i duell med Wolverhamptons Kevin Doyle i seriekamp lørdag kveld.  Arsenal vant 4-1 borte og har inntatt andreplassen på tabellen (Foto: Lee Sanders, EPA)

<pArsenal gikk opp på andreplass på tabellen, foran Manchester United på målforskjell, etter en rutinemessig seier borte mot opprykkslaget Wolverhampton.</p

WOLVERHAMPTON - ARSENAL 1-4:

(ABC Nyheter): Arsene Wengers menn er nå ubeseiret på 13 kamper, cupturneringer inkludert. Og målfestene kommer på rekke og rad. Fire baklengs måtte også Wolverhampton tåle lørdag kveld, før de fikk et trøstemål på tampen.

Oppgjøret var tilsynelatende åpent - det vil si at stillingen var 0-0 og spillet fløt i begge retninger, inntil det 28. minuttet. Da var hjemmelaget uheldige og scoret kveldens første selvmål. Da ballen ble slått inn på hjørnespark, presset Arsenal-spiss Eduardo hjemmelagets Ronald Zubar til å sette ballen i eget mål.

Eduardo så forbausende lite glad ut etter scoringen. Han virket mer opptatt av å si til lagkameratene at det ikke var han som var sist borti, enn å være i pur ekstase over at det ble mål.

Så kom et nytt selvmål sju minutter senere. En glimrende Arsenal-kontring endte med at Eduardo skjøt i Jody Craddock, hvorpå ballen inntok en fin bue over keeper og i mål.

3-0 var det kaptein Cesc Fabregas som besørget, etter at Van Persie på vakkert og dempet vis serverte et innlegg videre til ham. Fabregas satte ballen enkelt i mål ved nærmeste stolpe. Halvveis i andreomgangen var det russeren Arshavin som scoret ligamål nummer fire for sesongen. Han returnerte ballen mot - og i - mål, etter en dårlig utboksing av keeper etter hjørnespark.

Arsenal kunne fått flere, men i stedet var det hjemmelaget som fikk et trøstemål på tampen. Jody Craddock fikk nokså uforstyrret gå opp og heade inn et hjørnespark.