Beyoncé trakk det lengste strået

I tillegg til å imponere med sin opptreden, tok Beyoncé hjem tre priser fra MTV-utdelingen i Berlin. (Foto: Scanpix)
I tillegg til å imponere med sin opptreden, tok Beyoncé hjem tre priser fra MTV-utdelingen i Berlin. (Foto: Scanpix)

<pMTV-prisdryss i Berlin. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MTV delte i går kveld ut sine MTV Europe Music Awards (EMA) i Berlin, i et stjernespekket show som både markerte tjueårsjubileet for Berlinmurens fall og prisens femtende leveår.

Det ble Beyoncé som fikk med seg flest statuetter hjem, både for beste kvinnelige artist, beste låt («Halo») og beste video («Single Ladies»). Ektemannen Jay-Z måtte nøye seg med én pris, for beste urbane artist.

EMA-vinnerne er stemt fram av kanalens brukere, av et utvalg på fem nominerte i hver kategori. Kings Of Leon vant ingen priser, til tross for at de med sine fire nominasjoner ved siden av Lady Gaga var de som lå best an i forkant. Hun ble derimot belønnet med én seier, i klassen for beste nykommer.

U2 ble kåret til beste liveband, og markerte det behørig med en opptreden på Brandenburger Tor, hvor Jay-Z avslutningsvis dukket opp og la et vers på klassikeren «Sunday Bloody Sunday». De irske veteranene tok hjem en av bare fem priser som faktisk gikk til europeiske artister, av tretten mulige.

Norges kandidat i kategorien beste europeiske artist, Yoga Fire, nådde ikke opp til finalerunden på fem nominerte. Det gjorde derimot tyrkiske maNga, som stakk av med prisen.

Disse vant også pris:

Beste gruppe: Tokio Hotel

Beste Push-artist: Pixie Lott

Beste mannlige artist: Eminem

Beste alternative: Placebo

Beste World Stage Performance: Linkin Park

Beste rock: Green Day

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus