WADA vil ha Agassi-etterforskning

<strong>KAN BLI STRAFFET:</strong> Andre Agassis narko-bruk kan bli etterforsket. Foto: AP
KAN BLI STRAFFET: Andre Agassis narko-bruk kan bli etterforsket. Foto: AP

<pAndre Agassis narkotika-bruk kan bli etterforsket.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens Antidopingbyrå (WADA) mener det må sjekkes om det finnes grunnlag for å straffe Andre Agassi etter at den tidligere tennisstjernen innrømmet narkotikabruk.

I sin nye selvbiografi innrømmet Agassi at han avga positiv dopingprøve etter at han hadde tatt metamfetamin. Amerikaneren skrev et brev til ledelsen i ATP der han hevdet at han fikk i seg stoffet ved et uhell og slapp straff.

– Han tok noe som var på forbudslisten i 1997, men det kan vi ikke gjøre noe med siden det er utenfor tidsgrensen på åtte år, sier WADAs generalsekretær David Howman.

Men Howman mener det kan være andre grunner til å straffe Agassi.

– Han løy under ed, og jeg mener det tillater videre etterforskning for å se om det er grunnlag for anmeldelse. Vi kjenner alle til saken med Marion Jones. Hun løy til et tribunal, og det er ikke en av de tingene man kan slippe unna med. Det andre poenget er om advokaten hans visste at han løy, sier Howman.

– Det kan være at dette ikke er noe som ATP kan avgjøre, men at noen andre må se på det. Det er ikke bare idretten som kan straffe dopingbruk. Disse sakene må forfølges, mener WADA-toppen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus