- Forlot Arsenal på grunn av Wenger

<p><strong>Ville bort fra Wenger:</strong> Emmanuel Adebayor forteller at han fryktet for plassen sin i Arsenal og ville bort. (Foto: Scanpix) </p>
Ville bort fra Wenger: Emmanuel Adebayor forteller at han fryktet for plassen sin i Arsenal og ville bort. (Foto: Scanpix)

<pEmmanuel Adebayor forklarer hvorfor han egentlig forlot Emirates. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere Arsenal-spilleren sier at det ikke var pengene som først og fremst gjorde at han signerte for Manchester City, men at han ville bort fra manager Arsene Wenger.

Togoleseren gikk til City 250 mill. kr denne sommeren, og mange spekulerte i at lønningsposen var hovedårsaken da han signerte. Spissen forteller at han fryktet at han var i ferd med å miste plassen sin i Arsenal hvis han ble, og begynte derfor å kikke etter andre klubber.

- Når jeg snakket med sjefen, innså jeg at han prøvde å fortelle meg at jeg ikke kom til å spille dersom jeg ble, sier han i et intervju med CNN, gjengitt i Goal.com.

Da Adebayor møtte sin gamle klubb i forrige måned, ble han suspendert i tre kamper ute og fikk en bot på 250.000 kroner for en stempling av Arsenals Robin van Persie og for å ha jublet foran Arsenals supportere.

Togoleseren mener imidlertid at van Persie og Arsenal har seg selv å takke for at det skjedde.

- Når jeg gikk til spillertunnelen, prøvde jeg å ta mine gamle lagkamerater i hånda, men det ville de ikke! Dette var et stort sjokk for meg. Jeg ble veldig såret, sier han.

Nå er han glad for at han er i Manchester City.

- Å være med på Citys første Premier League-tittel og å komme med i Champions League, er en stor utfordring for meg. Jeg er her for fotballen, ikke pengene, sier han til bladet Loaded, gjengitt i Sky Sports.

Personvernpolicy