Kongo: Retten satt uten Moland

MØTER: Både Joshua French og Tjostolv Moland er ventet å møte for retten torsdag, men de vil ikke avgi forklaring. (Foto: Tore Meek / Scanpix)
MØTER: Både Joshua French og Tjostolv Moland er ventet å møte for retten torsdag, men de vil ikke avgi forklaring. (Foto: Tore Meek / Scanpix)

<pBare Joshua French var til stede av de tiltalte da retten ble satt i ankesaken mot de to drapsdømte nordmennene i Kisangani torsdag. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan se ut som retten velger å la saken gå selv om Tjostolv Moland fortsatt er på sykehuset, ifølge Dagbladet.no.

Retten skal etter planen ta stilling til legerapporter om Molands helsetilstand torsdag. Ifølge tre leger lider han enten av hjernemalaria eller emosjonell psykose, kom det fram før rettssaken tok en ukes pause i forrige uke.

Noen journalister og et par andre hadde også funnet veien til rettslokalet i Kisangani, der saken etter planen skulle ha startet opp klokka 9.

Vil ikke forklare seg

Ifølge advokat Morten Furuholmen skal begge møte, men ingen av dem kommer til å forklare seg.

– De er begge blitt pålagt å møte og da er det opp til dommeren å bestemme om saken skal gå for begge eller bare for en av dem eller om det blir en ny utsettelse, sier Furuholmen til NRK.

Han sier Moland ikke er i stand til å forklare seg, men at French er det. Likevel mener han at French bør avvente å avgi forklaring.

På bedringens vei

Ankesaken mot de to nordmennene ble avbrutt i forrige uke da Moland i retten viste tydelige tegn på sykdom. Han har vært innlagt på sykehus i flere dager, men han skal nå være i bedre form.

Joshua French er også på bedringens vei etter å ha fått behandling for malaria, melder NRK.


Personvernpolicy