Hjernen er ikke alene

Foto: Scanpix.
Foto: Scanpix.

<pdeLillos blir ikke alene når de skal framføre «Hjernen er alene» i Operaen. Bandet blir for anledningen forsterket med Ingrid Olava. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun skal kore og spille piano på flere av låtene, men nøyaktig hvor mange vet vi ikke. Vi skal faktisk møtes og snakke om det i dag, forteller Lars Lillo-Stenberg til ABC Nyheter.

Ti musikere

6. desember skal deLillos framføre hele «Hjernen er alene»-albumet på to konserter i Operaen. Og for anledningen blir deLillos utvidet slik at ti musikere, inklusive strykere og blåsere, vil stå på scenen.

Én av musikerne på Opera-scenen blir altså Ingrid Olava, men Lars Lillo-Stenberg presiserer at hun ikke skal være der som «gjesteartist».

- For det skal vi ikke ha noen av. Ingrid skal i stedet inngå i den for kvelden utvidete deLillos-besetningen, og berike lydbildet med kor og keyboards.

Veldig stas

Paret ble kjent med hverandre etter at Ingrid Olava ble invitert til å spille på en festival i Kjerringvik, hvor familien Lillo-Stenberg har hytte.

- Det endte med at jeg var sammen med Lars og resten av Lillo-Stenberg-klanen den kvelden, med mye sang, spill og moro. Og siden vi liker mye av den samme musikken, som Neil Young, Bob Dylan og ikke minst Alf Prøysen, ble det til at jeg sa til ham at jeg liker å synge duetter, så det var bare å ringe, forteller Ingrid Olava.

Og Lars Lillo-Stenberg fulgte i høst opp med en telefon og forespørsel om Opera-samarbeidet.

- Veldig stas. Riktignok var jeg så ung, hadde jo knapt begynt på skolen, da «Hjernen er alene» kom at jeg ikke har så sterkt forhold til albumet. Men plata har mange klassikere, så med årene har jeg lært meg mange av låtene, kommenterer Olava.

Gir Nye Takter æren

Ifølge deLillos-sjefen skal Dagsavisen/Nye Takter ha mye av æren for at bandet nå for første gang skal framføre dobbeltalbumet «Hjernen er alene» i sin helhet, fordi avisen for et par år siden kåret deLillos debut-LP «Suser avgårde» til tidenes beste norske utgivelse.

- Da spilte vi hele den plata på et Nye Takter-arrangement på Rockefeller, og det var så moro at vi fikk sansen for det å spille et helt album på scenen. Det var nok der vi fikk ideen om å gjøre noe tilsvarende ved en annen anledning også, sier Lars Lillo-Stenberg.

Og den anledningen følte bandet kom nå i høst, når «Hjernen er alene» feirer 20års-jubileum.

- Vi har alltid vært misfornøyde med det opprinnelige coveret, og tenkt at vi en vakker dag måtte gjøre noe med det. Og da passer det jo godt med en remasteret jubileumsutgave med nytt cover. Det ble vel til at den ene ideen tok den andre, konstaterer Lars Lillo-Stenberg.

Spesiell opplevelse

«Hjernen er alene» blir ofte trukket fram som en av deLillos aller beste plater. Uten nødvendigvis å rangere deLillos-platene, har også Lars Lillo-Stenberg et spesielt forhold til den plata.

- Det hadde gått et par år siden den forrige plata, delvis fordi vi i en periode sto uten trommis. Da Øystein Paasche ble med gikk vi nesten direkte i studio, og litt seinere dukket også Rune Lindstrøm opp og bidro på noen låter. Samtidig ble plata spilt inn i vårt eget, nybygde studio, noe som ga oss friere forhold å jobbe under, forteller Lillo-Stenberg.

Det resulterte igjen i så pass mange låter, med enda flere som bare tryglet om å få bli med, at bandet spurte plateselskapet om lov til å gi ut et dobbeltalbum. Svaret ble ja, og resten er historie.

- Fra da av ble det kjempemorsomt. Vi kunne ta den mer ut, og det var veldig mye som skjedde. Som band tok vi et stort skritt videre med «Hjernen er alene», fastslår Lars Lillo-Stenberg.

Til deLillos ettermiddagskonsert i Operaen er det fortsatt billetter igjen, mens kveldskonserten for lengst er utsolgt.

Personvernpolicy