Meny

Solid seier for Odd

SEIER: Odd knuste Lyn 4-1. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tok litt tid, men etter hvert ble klasseforskjellene mellom Odd Grenland og Lyn Oslo tydelig. Til slutt vant skienslaget hele 4-1 søndag.

Allerede nedrykksklare Lyn åpnet friskt på bortebane. Etter tre minutter kom Erling Knudtzon alene med Odd-keeper Arni Gautur Arason. Men Lyn-spilleren fikk ballen litt for langt foran seg, og Arason reddet.

Utover i omgangen tok hjemmelaget mer og mer over. I det 35. minutt fikset Simen Brenne 1-0 til Odd etter at han fikk ballen i føttene etter en kort utboksing av Lyn-keeper Arnar Darri Petursson.

Lyn ikke ufarlig

14 minutter ut i annen omgang kunne Davy Claude Angan sikkert putte til 1-1, etter at ivorianeren fikk en god ball av lagkamerat Jo Inge Berget ved 16-meteren.

Men en utligning til tross, Lyn fikk ikke den vitamininnsprøytingen laget sårt trengte. I stedet fikk Odd lynkjapt score både ett og to mål på ett minutt. På et frispark rotet Lyn-keeper Petursson vekk ballen slik at Steffen Hagen kunne pirke inn 2-1 til hjemmelaget. Like etterpå var det Mads Dahm som ga bort ballen til Péter Kovács, som med en småfrekk chip loppet inn Odds tredje mål for dagen.

– Hevet oss

– Seieren satt langt inne, men vi hevet oss betraktelig i annen omgang. Vi måtte ha tre poeng i håp om å sikre oss fjerdeplassen. Vi straffet Lyn på de feilene de gjorde, og til slutt vant vi fortjent, sa assistenttrener Jan-Frode Nordnes etter kampen.

Lyn-trener Gunnar Halle mente personlige feil til slutt ga Odd en storseier.

– Etter at vi utlignet gjorde vi flere grove feil som kostet oss dyrt. Det har egentlig vært gjennomgangsmelodien i år, sa Halle.

To minutter på overtid stanget Kovács inn 4-1 fra fem meter etter et godt innlegg fra Jacob Sørensen. Dermed står ungareren med 15 eliteseriemål og er fortsatt med i kampen om toppscorertittelen. RBKs Rade Prica leder an med ett mål mer før sesongens siste serierunde neste helg. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus