Solid seier for Odd

SEIER: Odd knuste Lyn 4-1. Foto: Scanpix.
SEIER: Odd knuste Lyn 4-1. Foto: Scanpix.

<pDet tok litt tid, men etter hvert ble klasseforskjellene mellom Odd Grenland og Lyn Oslo tydelig. Til slutt vant skienslaget hele 4-1 søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede nedrykksklare Lyn åpnet friskt på bortebane. Etter tre minutter kom Erling Knudtzon alene med Odd-keeper Arni Gautur Arason. Men Lyn-spilleren fikk ballen litt for langt foran seg, og Arason reddet.

Utover i omgangen tok hjemmelaget mer og mer over. I det 35. minutt fikset Simen Brenne 1-0 til Odd etter at han fikk ballen i føttene etter en kort utboksing av Lyn-keeper Arnar Darri Petursson.

Lyn ikke ufarlig

14 minutter ut i annen omgang kunne Davy Claude Angan sikkert putte til 1-1, etter at ivorianeren fikk en god ball av lagkamerat Jo Inge Berget ved 16-meteren.

Men en utligning til tross, Lyn fikk ikke den vitamininnsprøytingen laget sårt trengte. I stedet fikk Odd lynkjapt score både ett og to mål på ett minutt. På et frispark rotet Lyn-keeper Petursson vekk ballen slik at Steffen Hagen kunne pirke inn 2-1 til hjemmelaget. Like etterpå var det Mads Dahm som ga bort ballen til Péter Kovács, som med en småfrekk chip loppet inn Odds tredje mål for dagen.

– Hevet oss

– Seieren satt langt inne, men vi hevet oss betraktelig i annen omgang. Vi måtte ha tre poeng i håp om å sikre oss fjerdeplassen. Vi straffet Lyn på de feilene de gjorde, og til slutt vant vi fortjent, sa assistenttrener Jan-Frode Nordnes etter kampen.

Lyn-trener Gunnar Halle mente personlige feil til slutt ga Odd en storseier.

– Etter at vi utlignet gjorde vi flere grove feil som kostet oss dyrt. Det har egentlig vært gjennomgangsmelodien i år, sa Halle.

To minutter på overtid stanget Kovács inn 4-1 fra fem meter etter et godt innlegg fra Jacob Sørensen. Dermed står ungareren med 15 eliteseriemål og er fortsatt med i kampen om toppscorertittelen. RBKs Rade Prica leder an med ett mål mer før sesongens siste serierunde neste helg. (©NTB)

Personvernpolicy