Meny

Lykkepiller kan hjelpe mot spilleavhengighet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antidepressiva kan være like effektivt som samtaleterapi i behandlingen av spilleavhengige, ifølge ny doktorgradsavhandling.

Tre av fire greide å slutte helt – eller nesten helt – med spillingen etter behandling med lykkepiller eller samtaleterapi, fremgår det av en doktorgradsavhandling utført av stipendiat Helga Myrseth ved avdeling for samfunnspsykologi, Universitetet i Bergen.

I avhandlingen har Myrseth ifølge bt.no sammenlignet bruk av Cipralex, et medikament som brukes mot depresjon, med samtaleterapi for spilleavhengige. Det er første gang i Norge at det er forsket på bruk av medikamenter mot spilleavhengighet.

– Vi har ikke funnet noen forskjell på disse metodene. De har omtrent lik effekt. Tendensen viser en noe sterkere effekt for samtaleterapi, men den er ikke statistisk signifikant og kan være tilfeldig, sier Myrseth til bt.no.

30 pasienter inngår i studien. Av disse fullførte 21 personer åtte ukers behandling.

Spilleavhengighet er i dag klassifisert som en impulskontrollidelse, i samme kategori som blant annet pyromani og kleptomani. Fagfolkene diskuterer hvorvidt lidelsen heller bør tilhøre gruppen som omfatter avhengighet til rus, mat og spenning. Mellom 50.000 og 70.000 mennesker i Norge lider av spilleavhengighet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus