Opp nesten 500 prosent i lønn

<p><strong>MONEY TALKS: </strong>Shane Stefanutto forlot LSK og Magnus Myklebust (bak) til fordel for Lyn før sesongen 2008. På kjøpet fikk han med seg millioner i sign on fee. (Foto: Scanpix). </p>
MONEY TALKS: Shane Stefanutto forlot LSK og Magnus Myklebust (bak) til fordel for Lyn før sesongen 2008. På kjøpet fikk han med seg millioner i sign on fee. (Foto: Scanpix).

<pDaværende bosmanspiller Shane Stefanutto tjente fett på å signere for Lyn.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* Sign on fee

Utbetales til en spiller som skriver under for en ny arbeidsgiver står vedkommende er kontraktsløs.Sign on fee er et engansbeløp som spilleren mottar for bare å skrive under for sin nye klubb.

OSLO (ABC Nyheter): Den økonomisk skakkjørte eliteserieklubben Lyn har i tur og orden kvittet seg med spillere i løpet av sesongen for å kutte løpende lønnskostnader. En av dem som er forsvunnet er australske Shane Stefanutto. Stefanutto ble før 2008-sesongen hentet til Lyn som bosmanspiller fra Lillestrøm, hvor han hadde spilt i fire sesonger, .

Opp nesten 500 prosent

Og nå viser det seg at Lyn betalte meget godt for å sikre seg underskriften til Shane Stefanutto.

I 2007 (LSK) tjente han 544.027 kroner. Stefanutto står for ligningsåret 2008 oppført med en inntekt på 2.601.435 kroner

Det betyr at Stefanutto økte sin inntekt med nesten 500 prosent.

Gravde dypt

Før samme sesong hentet Lyn også den svenske backen Jimmy Tamandi vederlagsfritt fra den stockholmsklubben AIK.

Tamandi var også bosmanspiller og den hardt pressede klubben på Oslos vestkant slapp dermed å betale penger til svenskene for 28-åringen med én landskamp for våre naboer i øst.

Men nå viser det seg at også Tamandi fikk med seg millioner av kroner for å skrive under for Lyn. Den økonomiske delen av kontrakten var nemlig en av de mest lukrative i hele Eliteserien.

Tamandi står oppført med hele 3.364.336 kroner i inntekt for 2008. I skatt betalte han 1.558.550 kroner.

TV2 melder på sine sider, i en oversikt over hvilke spillere i Eliteserien som tjente mest i fjor, at Tamandi bare har åtte spillere over seg på «lønnstabellen».

Og «investeringen» Tamandi har kostet Lyn ekstra dyrt. Svensken spilte ikke ett minutt fotball for Lyn sesongen 2008. Han ble skadet under oppkjøringen og ble satt på sidelinjen resten av sesongen.

Første gang Tamandi spilte en obligatorisk kamp for osloklubben var 16. august 2009, vel 20 måneder etter signeringen fra AIK.

- Ikke sportslig hensyn

Tamandi kom til AIK i 2005 og klubben ville gjerne forlenge avtalen med backen da den nærmest seg slutten i 2007. Men han takket nei til tilbudet og valgte å flytte til Oslo og Lyn. Tamandi skrev da under på en kontrakt som bandt ham til Ullevaal i tre sesonger.

Daværende sportssjef i AIK, Ola Andersson, var ikke i tvil om hvorfor Tamandi flyttet til Norge.

- Dette blir jo selvsagt min mening, men jeg har ingen tro på at Tamandi gikk til Lyn på grunn av sportslige hensyn, uttalte den medieprofilerte Andersson til VG i juli 2008.

Her kan du søke i skattelistene . Du kan også gjøre et mobilsøk . Med vår kalkulator kan du sjekke den reelle lønnsinntekten . Her finner du oversikt over alle saker om skattelistene.

Personvernpolicy