Her kan du få gratis tomt

For å tilrettelegge for boligbygging i Andøy vil kommunen gi bort 50 tomter gratis. 9 av tomtene befinner seg her på Bleik, stedet som gjerne kalles Norges eneste landsby. Idylliske Bleik er omkranset av 500 meter høye fjell og en 2,5 kilometer lang sandstrand.
For å tilrettelegge for boligbygging i Andøy vil kommunen gi bort 50 tomter gratis. 9 av tomtene befinner seg her på Bleik, stedet som gjerne kalles Norges eneste landsby. Idylliske Bleik er omkranset av 500 meter høye fjell og en 2,5 kilometer lang sandstrand.

<pAndøy kommune ønsker flere innbyggere. Nå tilbyr de gratis tomt til de som ønsker å bosette seg i kommunen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Er du lei av storbyens mas og tjas og ønsker å vende snuten nordover til naturskjønne omgivelser i beste Himmelblå-stil?

Bleik er kjent for sin klyngebebyggelse og vakre natur. Foto: Sverre B. Graff.Bleik er kjent for sin klyngebebyggelse og vakre natur. Foto: Sverre B. Graff.

Da vil Andøy kommune gjerne høre fra deg.

Forrige mandag vedtok kommunestyret i Andøy å gi bort 50 tomter gratis til folk som ønsker å bygge i kommunen lengst nord i Vesterålen.

Vedtaket er en storoffensiv i kampen mot fraflyttingsspøkelset som har herjet kommunen de siste tiårene.

Ønsker velkommen

Rådmann i Andøy, Kirsten Pedersen, ønsker alle tilflyttere velkommen.

– Det koster oss ingenting å gi vekk disse tomtene gratis, så om det kan bidra til noe positivt er det flott, forteller Pedersen til ABC Nyheter.

Hun beskriver en kommune med fantastisk natur, god plass og mange aktive lag og foreninger. Likevel har innbyggertallet gått den gale veien.

– På det meste hadde vi rundt 8000 innbyggere i kommunen. Nå er det rundt 5000 igjen, så det har dessverre gått nedover i veldig mange år, forteller Pedersen som selv flyttet nordover til kommunen på begynnelsen av åttitallet.

Ifølge rådmannen har det vært solgt svært få tomter i kommunale boligfelt de siste årene, i tillegg til at det generelt bygges få nye boliger i Andøy.

Pedersen håper gratis tomter kan være med på å legge til rette for økt aktivitet og boligbygging.

Forutsetningen er at byggingen starter innen 12 måneder og at ordningen med gratis tomt gjøres tidsbegrenset til utgangen av 2011.

2,5 kilometer lang sandstrand

Ni av de 50 tomtene som nå skal gis bort ligger på Bleik, tettstedet som ofte kalles Norges eneste landsby.

Stedet ligger i naturskjønne omgivelser omkranset av 400-500 meter høye fjell og med en av Nord-Europas lengste sandstrender som en hvit stripe langs storhavet med Golfstrøm og fuglefjell rett utenfor.

– De ni tomtene på Bleik er eksisterende og sentrale, de er faktisk så sentrale som det går an, forteller seksjonsleder i Andøy kommune, Nils Harald Steinsvik til ABC Nyheter.

Han forteller at vei, vann og avløp alt er på plass og lover eventuelle tilflyttere en flott plass med spektakulær natur og masse fritidsaktiviteter for både barn og voksne.

– Vi er i ferd med å regulere enda et nytt boligfelt på Bleik, men der blir tomtene neppe gratis, så her er det bare å pakke sekken og komme seg nordover.

Andøy kommune vil gi bort ni tomter på Bleik til folk som er villige til å bygge. Foto: Sverre B. Graff.Andøy kommune vil gi bort ni tomter på Bleik til folk som er villige til å bygge. Foto: Sverre B. Graff.

Personvernpolicy