Elevene må ta med eget dopapir

MÅ TA MED EGET PAPIR: Elevene ved en jenteskole i Irland blir bedt om å ta med toalettpapir til læreren og alltid ha papir i sekken.(Illustrasjonsbilde: Colourbox)
MÅ TA MED EGET PAPIR: Elevene ved en jenteskole i Irland blir bedt om å ta med toalettpapir til læreren og alltid ha papir i sekken.(Illustrasjonsbilde: Colourbox)

<pIrske skoler er hardt rammet av finanskrisen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elever ved St Johns jenteskole i Carrigaline i Irland har blitt bedt om å ta med seg dopapir på skolen.

Den merkelige forespørselen er et ledd i skolens innsparingsprogram.

Deles ut av læreren

Brevet datert 1. oktober lød som følger:

«Kjære forelder. Fra tid til annen vil vi be deres datter å ta med seg en rull med toalettpapir til klasseforstanderen. Disse rullene vil være til din datters klasse og vil bli delt ut av læreren. Vi ville også be om at deres datter har papir i sekken til enhver tid. Dette på grunn av nedskjæringer. Vi anstrenger oss for å kutte utgifter og sikre oss at vi bruker våre midler på ditt barns utdanning.»

- Vi er alle klar over nedskjæringene. Vi mente ikke å fornærme noen. Vi bare håper å bruke pengene på utdanning, sier rektor ved skolen, Cathering O’Neill, til den irske avisen Independent.

- Som 1930-tallet

En av foreldrene var rimelig forbauset da brevet dukket opp i postkassen.

- Er det virkelig så ille? Dette er noe som Frank McCourt kunne ha skrevet om å vokse opp på 1930-tallet, sier faren til en av jentene som mottok brevet.

Innsamlingsaksjoner

Mange skoler i Irland sliter på grunn av nedskjæringer. Selv om regjeringen har økt bevilgningene til vanlige driftskostnader i forrige budsjett, så ble mange andre bevilgninger fjernet.

Foreldre har som en konsekvens av dette blitt bedt om å holde innsamlingsaksjoner for å betale for oppgradering av skolens datasystemer. Elever blir bedt om å ta med seg eggekartonger og yoghurtbegre til formingstimene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus