Lyn rykket ned etter tap på Åråsen

Lillestrøms Arild Sundgot jubler etter hans utligning til 1-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Lyn på Åråsen stadion søndag kveld. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX

<pKonkurstruede Lyn sier definitivt farvel til eliteserien etter 1-2-tap for Lillestrøm søndag.</p

Lillestrøm – Lyn Oslo 2-1

Lillestrøm – Lyn Oslo 2-1 (1-1)

6334 tilskuere

Mål: 0-1 Gøran van den Burgt (12), 1-1 Arild Sundgot (44), 2-1 Oliver Risser (selvmål 68). Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.

Gult kort: Frode Kippe, Lillestrøm, Oliver Risser, Gøran van den Burgt, Stanley Chinedu Ihugba, Lyn Oslo.

Lagene:

Lillestrøm (4-4-2): Stefán Logi Magnússon – Karim Essediri, Frode Kippe, Marius Johnsen, Lars Kristian Eriksen – Kristoffer Tokstad, Espen Søgård, Igiebor Nosakhro (Mathis Bolly fra 90.), Magnus Myklebust (Alhassane Dosso fra 77.) – Edwin Eziyodawe (Björn Bergmann Sigurdarson fra 61.), Arild Sundgot.

Lyn Oslo (4-4-2): Tyrel Lacey – Magne Simonsen, Vegar Gjermundstad, Rikard Nilsson, Oliver Risser – Erling Knudtzon (Kim Holmen fra 77.), Kasey Wehrman, Gøran van den Burgt (Stanley Chinedu Ihugba fra 69.), Fredrik Dahm (Alexander Hassum fra 82.) – Jo Inge Berget, Davy Claude Angan. (©NTB)

Siste teoretiske sjanse til å berge plassen sportslig røk søndag. Den økonomiske situasjonen i klubben avgjør hvor langt ned i divisjonssystemet den tradisjonsrike Oslo-klubben havner.

Likevel var det overraskende gode og friske takter fra Lyn i møtet med kanarifuglene, og et solid utgangspunkt skaffet de seg også da Gøran van den Burgt scoret med et praktskudd i vinkelen etter frispark 12 minutter ut i kampen.

I forkant av scoringen pådro Frode Kippe seg et unødvendig frispark og gult kort etter felling av Davy Claude Angan. Da lot ikke Lyn seg be to ganger.

Arild Sundgot utlignet minuttet før pause på en heading etter hjørnespark fra Karim Essediri.

Nummer 100 for LSK

Lyn-trener Gunnar Halle og flere av hans spillere mente at Arild Sundgots scoring like før pause var hands, men Sundgot selv påsto at hans scoring nr. 100 for Lillestrøm ble scoret med brystet.

– Marius (Johnsen) stusset ballen til meg, og jeg brystet den inn. Om den var nær hånden min eller ikke, skal jeg ikke si for sikkert, men jeg hadde armene helt inntil kroppen. Jeg hørte Lyn-spillerne skrek hands rundt meg og ble usikker, men dommeren dømte jo mål, sa Sundgot.

– Jeg skulle jo ønsket at jeg hadde scoret et renere mål når jeg først rundet 100, men slik ble det ikke. Jeg er glad målet ble godkjent og at vi vant, sa han.

Halle mente at scoringen påvirket hans spillere sterkt og at innsatsen etter pause bar preg av det.

– Vi skal forsøke å vinne noen av de tre kampene vi har igjen selv om vi nå har rykket ned, sa Halle.

Avgjort på selvmål

Essediri var også servitør fra hjørnet da Marius Johnsen var innblandet i duellen som avgjorde kampen. Det var imidlertid Lyn-spilleren Oliver Risser som var sist på Lillestrøms 2-1-mål.

Lyn bød på god underholdning før pause, men etter hvilen var Lillestrøm klart best og vant fortjent. Sannsynligvis har klubben reddet plassen i eliteserien med denne seieren.

Lillestrøm har 33 poeng etter søndagens runde, og har fem poeng ned til Fredrikstad på kvalifiseringsplass. (©NTB)