Meny

Vil bli likestillingsombud

Vil bli likestillingsombud

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingunn Yssen er blant de 15 søkerne til nytt likestillings- og diskrimineringsombud.

Yssen var tidligere internasjonal sekretær i LO, og utløste Valla-saken gjennom sitt åpne oppsigelsesbrev i VG. Hun har også vært politisk rådgiver og statssekretær for Arbeiderpartiet og direktør for Likestillingssenteret. Hun er også aktuell med boka «Bråk» sammen med politisk redaktør Marie Simonsen i Dagbladet. Boka handler om mangel på likestilling mellom kvinner og menn.

I alt har 15 personer, 11 kvinner og fire menn, søkt på stillingen som likestillings- og diskrimineringsombud.

Ombudet har som sine viktigste roller å være pådriver i samfunnet for å fremme økt likestilling gjennom informasjon, veiledning og aktiv deltakelse i samfunnsdebatten. Ombudet skal også håndheve bestemmelser om likestilling/diskriminering i en rekke lover.

Blant søkerne er for øvrig assisterende generalsekretær i Norges Røde Kors Ann-Magrit Austenå, assisterende generalsekretær i Venstre Rita Sletner og leder for Foreldreutvalget i grunnskolen Loveleen Rihel Brenna. Blant de mannlige søkerne er Bjarte Vandvik, generalsekretær i European Council on Refugees and Exiles, direktør Rune Stureson og advokat Geir Lippestad.

Stillingen er et åremål for seks år uten ytterligere forlengelse. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus