Anelka-mål berget Chelsea

VANT: Chelsea og Michael Essien (t.h.) imponerte ikke, men vant 1-0 over Porto og Hulk i mesterligaåpningen tirsdag. Foto: Andrew Winning/SCANPIX/Reuters.

<pChelsea overbeviste ikke i mesterligaåpningen, men Nicolas Anelkas scoring ga 1-0-seier over Porto.</p

Uten Didier Drogba og José Bosingwa, som er utestengt for sin dårlige oppførsel mot Tom Henning Øvrebø i semifinalen forrige sesong, slet Carlo Ancelottis utvalgte med å hale i land seieren i regnværet i London.

Porto yppet seg stadig, og Petr Cech hadde nok å gjøre i Chelsea-målet. Den brasilianske spissen Hulk, Cristian Rodriguez, Fredy Guarain og Raul Meireles hadde alle sjanser i første omgang.

Chelsea startet bedre etter pause, og mindre enn tre minutter inn i omgangen kom ledermålet. Salomon Kalou spilte fram Anelka, som skjøt. Helton reddet avslutningen, men var sjanseløs da Chelsea-spissen nådde returen og sendte den i mål fra spiss vinkel.

Porto var uten seier på sine 13 foregående bortekamper i England, og Chelsea så en stund ut til å overta kommandoen totalt. Men i slutten av kampen mistet vertene grepet igjen, og Guarain og Silvestre Verela var begge nær utligning.

Kvelden sluttet dårlig for Porto da Fernando ble utvist på overtid.

Chelsea er alene på topp i sin gruppe ettersom Atlético Madrid sensasjonelt ble holdt til 0-0 av Apoel Nikosia på hjemmebane.

FC Københavns kypriotiske overmenn ser ut til å fortsette der Anorthosis Famagusta slapp forrige sesong, ved å overprestere i gruppespillet.