Frp tror på bedre innhøsting

Frp tror på bedre innhøsting
Frp tror på bedre innhøsting

<pCarl I. Hagen kom, så og vant på Frps valgvake. Der er det ingen som tror på valgdagsmålingene. - Men blått flertall er usikkert, mener Morten Høglund.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det Norske Teater, Fremskrittspartiets valgvake (ABC Nyheter): Carl I. Hagen og andre Fremskrittsparti-profiler nekter å tro på valgdagsmålingen som sier at partiet vil gå tilbake 0,5 prosentpoeng til 21,6 prosent.

- Dette tror jeg ikke på. Ved forrige valg bommet valgdagsmålingen med 2-5 prosent.

Les alt om valget.

Det sier Fremskrittspartiets generalsekretær Geir Mo på ABC Nyheters spørsmål om han er tilfreds med partiets oppslutning på valgdagsmålingen.

En prognose etter at 145 kommuner er talt opp, gir ham rett. Der ligger Frp på 23,0 prosent, ett prosentpoeng opp.

- Mange har forhåndsstemt. Og vinden gikk mer i Frps vei tidligere i valgkampen, legger Mo til, i en sal der stillheten ble nærmest rungende på partiets valgvake, idet tallene ble offentliggjort, sier han.

Se ABCTV: - Dette tror jeg ikke på

- Usikker på blått flertall

- Løpet er ikke kjørt, mener Morten Høglund. Foto: Thomas Vermes- Løpet er ikke kjørt, mener Morten Høglund. Foto: Thomas Vermes

- Løpet er ikke kjørt.

Det siser Fremskrittspartiets førstekandidat i Akershus, utenrikspolitikeren Morten Høglund, slutter seg til den analysen.

- Jeg er faktisk fornøyd med valgdagsmålingen. Den viser alltid for lav oppslutning, og jeg hadde ventet enda lavere tall, jeg, sier Høglund til ABC Nyheter.

- Så er den store saken om vi klarer å få et blått flertall, understreker Høglund.

Jubel for Venstre

Men andres ulykke er ikke å forakte, later det til her på Frp-valgvaken. Jubelen står i taket hver gang elendige målinger for Venstre leses opp.

Men for veteranen Carl I. Hagen er Venstres fall et tveegget sverd:

- Jo dårligere det går for Venstre, desto større sjanser er det for fortsatt rødgrønn regjering, sa Hagen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus