Meny

Unge svensker selger sex på nettet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 20.000 svenske ungdommer selger seksuelle tjenester, først og fremst over internett. Nesten 2 prosent av alle unge i alderen fra 16 til 25 år har gjort noe slikt, viser tall fra offentlige myndigheter.

I en rapport som Ungdomsstyrelsen overleverte til regjeringen i Stockholm mandag heter det at mange ungdommer syns det er helt OK for eksempel å kle seg naken foran et webkamera mot betaling. Slikt skjer hele tiden, sier tre jenter til Sveriges Radio.

– Det er helt sykt vanlig. Jeg har fått spørsmål fra flere som vil ha meg til å lage en video eller noe slikt, masse slike snuskete greier, forteller en niendeklassing som heter Alejandra til den svenske rikskringkastingens program Ekot.

Ungdomsstyrelsens rapport viser at 1,7 prosent av ungdommene i aldersgruppen 16 til 25 har solgt sex, og at dette er vanligere blant gutter enn blant jenter. Tallene er omtrent de samme som i en tilsvarende undersøkelse i 2004.

43 prosent av de spurte sier de ikke har noe spesielt imot sex mot betaling. En tidel er selv villige til å utføre seksuelle tjenester for penger, og dette er ifølge Imger Ashing i Ungdomsstyrelsen en gruppe som ofte sliter med store sosiale problemer. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus