Meny

- Skattekutt for de friskeste

Vi vil derfor sørge for å ha belønningsordninger for personer med lavt sykefravær, står det i Frps program. Men de mener for bedrifter. Foto: Scanpix og Colourbox. Montasje: ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tenketank hevder at sju av ti Frp-velgere er uenig med sitt eget parti når det gjelder sykefravær. – En misforståelse, sier Frp.

«Det er viktig å stimulere til lavere sykefravær. Vi vil derfor sørge for å ha belønningsordninger for personer med lavt sykefravær. Dette kan eksempelvis gjøres ved at en del av trygdeavgiften refunderes dersom det årlige sykefraværet holder seg under et visst antall dager.»

Dette står å lese i Fremskrittpartiets handlingsprogram.

Sju av ti imot

Tenketanken Manifest hevder dette betyr at Frp ønsker redusert skatt for den som har lavt sykefravær.

Manifest engasjerte derfor Synovate, som har intervjuet 500 personer som sier de vil stemme Frp under valget om hva de mener om dette punktet.

Sju av ti svarte nei på følgende spørsmål:

«Synes du det er riktig eller galt at personer med høyt sykefravær skal betale mer skatt enn personer med lavt sykefravær?»

- Siv Jensen møter massiv motbør fra egne velgere for dette forslaget, skriver Magnus Marsdal i en e-post til ABC Nyheter.

- En misforståelse

Ifølge nestleder i Frp, Per Sandberg, bygger hele problemstillingen på en misforståelse.

- De kobler det opp mot den enkelte arbeidstaker. Vi ønsker dette inn i IA-avtalen når den skal evalueres i løpet av høsten. Det handler ikke om den enkelte, men at bedriften skal få refundert trygdeavgiften, sier nestleser i Frp, Per Sandberg til ABC Nyheter.

- Men det står jo «belønningsordninger for personer» i programmet?

- Jeg ser at det kan tolkes dithen, men vi ønsker ikke å ramme enkeltpersoner.

- Men vil dere på annen måte redusere sykepengene?

- Det er uaktuelt å kutte trygdene til folk.

- Interessant

Magnus Marsdal er kjent med at Sandberg mener Manifests undersøkelse bygger på en misforståelse.

- Vi ba om målingen fordi vi syntes Frps forslag var oppsiktsvekkende, sier han.

- Hvis Frp-ledelsen nå rett før valget trekker tilbake et programpunkt som er vedtatt av landsmøtet, det interessant! Det er imidlertid liten tvil om hva som faktisk er vedtatt, mener Marsdal.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus