Meny

US Open regner bort

Regnvær skaper problemer for turneringen. Foto: Scanpix / Reuters / Kevin Lamarque.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ti dager smilte værgudene US Open-ledelsens vei, men på tampen av tennisturneringen skaper regnvær stadig større problemer.

Natt til fredag norsk tid ble kvartfinalen mellom Rafael Nadal og Fernando Gonzalez utsatt på grunn av regnværet, og fredag fikk arrangøren enda større problemer.

Et stødig regnvær sørget nemlig for at semifinalen mellom Serena Williams og Kim Clijsters måtte utsettes. Det truer oppsettet for resten av turneringen.

Både Williams – Clijsters-kampen og den andre semifinalen mellom Caroline Wozniacki og Yanina Wickmayer er utsatt til lørdag.

Nadal og Gonzalez stoppet

Kvartfinalen mellom Rafael Nadal Fernando Gonzales i US Open ble stoppet av regnvær torsdag.

Nadal ledet 7-6 (7-4), 6-6 (3-2) da kampen måtte avbrytes for annen gang på grunn av dårlig vær. Vinneren av oppgjøret møter Juan Martin del Potro i semifinalen. Argentineren vant 4-6, 6-3, 6-2, 6-1 over kroatiske Marin Cilic torsdag. I den andre semifinalen møtes verdensener Roger Federer og Novak Djokovic.

Nadal ble også stoppet av regnvær i fjorårets semifinale mot Andy Murray.

Historisk seier for norsk tennistalent

Ulrikke Eikeri (16) overbeviste da hun vant sin 1. rundekamp i US Open for juniorspillere.

Det norske tennistalentet vant kampen mot Natalija Pintusova i to strake sett 6-2, 6-1. Hviterusseren er ranket som nummer 41 i verden, Eikeri som nummer 15.

Eikeri tok dermed sin første singleseier i en Grand Slam-turnering. Da hun tidligere i år deltok i Wimbledon og French Open, røk hun ut i 1. runde begge gangene.

Eikeris gode åpning på US Open er hyggelige nyheter for norsk tennis.

– Dette er veldig stort. Det er lenge siden vi har hatt en spiller som kan vinne kamper på dette nivået, og kanskje gå noen runder til. Det er noe av det største som er prestert i norsk tennis den siste tiden, og også en stor motivasjon for oss alle, sier idrettssjef Øivind Sørvald i Norges Tennisforbund til VG Nett.

Den klare seieren til tross, Nordstrand-jenta har fortsatt mye å gå på. Blant annet var ikke førsteserveprosenten høyere enn 52.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus