Meny

Overrasket over pelsdyrfunn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet har fattet to hastevedtak og gitt 13 varsler om vedtak overfor pelsdyrnæringen.

Etter at Nettverk for dyrs frihet leverte 44 bekymringsmeldinger med bilder av hardt skadde pelsdyr, har Mattilsynet de siste to ukene fulgt opp disse meldingene med tilsyn. Tilsynet har resultert i to hastevedtak og 13 varsler om vedtak.

Selv om Mattilsynet har avdekket avvik under de siste ukenes tilsyn, har vi ikke avdekket forhold i det omfang og av den alvorlighetsgrad som det innleverte materialet fra Nettverk for dyrs frihet viser.

I et brev til Landbruks- og matdepartementet, utelukker ikke tilsynet at pelsdyrgårdene har ryddet opp i avvikene før inspeksjonen.

- Vi har ikke gjort funn av det omfang eller den alvorlighetsgrad som Nettverkets bekymringsmeldinger viser. Men Mattilsynet ser likevel alvorlig på at vi fant såpass mange avvik i forhold til regelverket. Dette er overraskende, siden denne tilsynsrunden har vært mye omtalt i media i forkant, sier tilsynsdirektør Kristina Landsverk i Mattilsynet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus